• 20160911_Spanje_mijn.jpg
 • 20180730_Dolomieten.jpg
 • 2013_NieuwZeeland_JanVanGent.jpg
 • 2013_NieuwZeeland_Pinguin.jpg
 • 2012_Kenia_luipaardjong.jpg
 • 20171018_Ringstaartmaki.jpg
 • 2014_Helgoland.JPG
 • 20090405 Curacao.jpg
 • 070225 Koala Australie.jpg
 • 2015_Alaska_Vossen.jpg
 • 2013LaPalma_Caldera_de_Taburiente.jpg
 • 2015_Aruba.jpg
 • 070311 Krokodil Australie.jpg
 • 20091016 Barcelona.jpg
 • ijsland ijsbergen in de branding.jpg
 • 20090818 Oostenrijk.jpg
 • 080302_Finland 1.jpg
 • 2015_Aruba_krab.jpg
 • 991005 Bromo Indonesie.jpg
 • 080307_Finland3.jpg
 • 20171021_Andringitra Madagascar.jpg
 • 20150811_Alaska.jpg
 • 2012_Kenia_zonsopkomst.jpg
 • 040917 corsica.jpg
 • 2015_Alaska_Gletsjer.jpg
 • 2016_China.jpg
 • 20160606_Farne_puffin.jpg
 • 2015_Alaska_MatanuskaGlacier.jpg
 • 2012_Kenia_leeuwen.jpg
 • 20090408 Curacao.jpg
 • 060709 Pyreneen.jpg
 • 070226 12Apostelen Australie.jpg
 • 080302_Finland2.jpg
 • 070225 Kangaroe Australie.jpg
 • 20171022_Madagascar.jpg
 • 2015_Alaska_Gletsjer2.jpg
 • 070306 KingsCanyon Australie.jpg
 • 20160911_Sevilla.jpg
 • 2012_Zanzibar_aapje.jpg
 • 2013_NieuwZeeland.JPG

Nieuwjaarsdag in Nieuw Zeeland

1 januari 2014 

Uitgeslapen tot half negen. De camper opruimen en alles weer in de tassen stoppen. De laatste dag en rit in onze camper is aangebroken. We gooien alle KEA spullen (handdoeken/kussens etc) en stoppen al onze eigen spullen in de tassen. Kleding voor morgen bovenop zodat we niet alles weer eruit moeten halen. Dan rijden we weg van de camping.

Maar eerst nog iets heel belangrijks. Als je dan als eerste Nieuwjaar hebt in de wereld moet je wel een Nieuwjaarsduik doen dus op naar het strand. Unox muts meegekregen van iemand die in NL dit jaarlijks doet. Dus naar het strand. Badpak aan en daar gaan we. Er staat een harde wind (kracht 7) uit zee of eigenlijk is het de Pacific Ocean. De buitentemperatuur is een graad of 18 dus niet echt warm. Het zonnetje komt af en toe achter de wolken vandaan maar heeft nog niet genoeg kracht om ons echt op te warmen. We gaan één voor één want er moeten foto's gemaakt worden natuurlijk en we hebben maar één muts. Terwijl we bezig zijn rijdt er over de pier een auto toeterend langs. We hebben het eerst niet zo in de gaten maar als de auto stil gaat staan en de passagiers hun duim opsteken weten wij dat het Hollanders zijn die deze traditie ook kennen. Toch grappig zo achttienenhalfduizend kilometer van huis. Snel weer afdrogen en de kleren aan want dit is wel fris.

     

Dan weer terug naar de camper en op naar het Noorden richting Christchurch. Het is niet erg druk op de weg zodat we om half twee al bij ons Bed & Breakfast Garden View in Rolleston zijn. Via mailcontact hadden we doorgegeven dat we er om twee uur zouden zijn dus dat is gelukt. De eigenaar is er nog niet maar we ruimen de camper nog even verder op.

We hebben een prachtige ruime kamer met een giga badkamer met douche en een twee persoonsbad. Nou daar hadden we die Nieuwjaarsduik ook wel in kunnen maken. Maar op het strand was veel leuker natuurlijk.

Dan de camper inleveren. Het is 20 minuten rijden dus we zijn er zo. Onder het genot van een kopje thee wordt alles doorgenomen. Ze kijkt op van de 5660 kilometer die we gereden hebben in 29 dagen. Ja wij eigenlijk ook wel;-) Alles is in orde en dan is het nog even wachten op de taxichauffeur die ons terug brengt naar het B&B. Goede service van mevrouw KEA.

De taxichauffeur is erg gezellig misschien te. Waarschijnlijk een goede oudejaarsnacht gehad. Maar deze laatste kilometers in Nieuw Zeeland komen we ook veilig door zodat we om vijf uur weer terug zijn in ons B&B. De eigenaren zijn weg dus we hebben het hele huis voor ons zelf. Toch altijd een raar gevoel. Mensen stellen hun hele huis ter beschikking voor gasten. We mochten zelfs gewoon in de woonkamer gaan zitten als we dat wilden. Nou maar niet gedaan want dat voelt toch wel een beetje vreemd.

We gaan eten in de plaatselijke pub 'The Rock'. Het eten is prima en met een vol buikje lopen we weer terug naar het B&B. Nemen een lekkere douche en duiken ons bed in. Wat een weelde, niet eerst de camper ombouwen of op je badslippertjes douchen in het toiletgebouw op de camping. Onze laatste nacht in Nieuw Zeeland. Toch raar het lijkt alweer zo lang terug dat we in het nu verre Nederland waren. Maar over 48 uur zijn we alweer thuis en gaat alles weer verder waar het een maand terug gestopt was. Maar nu wel met in gedachten een prachtige rondreis door Nieuw Zeeland. Welterusten!

 

 

 

 

 

 

 

 

Naar Timaru, verwennerij op de camping

31 december 2013

Vanochtend uitgeslapen tot half negen en rustig opgestaan. Het is nog steeds helder weer en het zonnetje schijnt al. Korte broekenweer op oudjaarsdag! De fleece mag er nog wel even bij want de temperatuur is niet echt hoog. De buren hebben ons niet gehoord vanacht bij het wegrijden en thuiskomen, gelukkig maar. We laten wel even het resultaat zien en ook zei vinden het heel bijzonder. En wat een mazzel hebben we gehad. Negen maanden terug verzin je dat je dit wilt fotograferen dan hen je één nacht de kans en dan is het de week er voor steeds regen maar op de dag supréme, joepie helder en missie geslaagd.
Om tien uur rijden we weg van de camping en rapen nog een tweetal caches op in Lake Tekapo. Onderweg besluiten we dat we de laatste nacht in de camper gaan doorbrengen aan het strand. Morgen is het immers Nieuwjaar en we moeten toch ergens het water induiken.

We gaan Timaru en bellen met de Top 10 camping of ze nog een plekje hebben voor ons vanavond. Ja hoor, geen probleem we kunnen terecht. Het is niet zo ver rijden zodat we aan het begin van de middag aankomen. Bij de receptie worden we direct uitgenodigd voor de barbecue. Wat een mazzel hebben wij weer. De eigenaren van de camping organiseren iedere zomer tussen Kerst en Oudjaar een barbecue voor hun gasten en laat dat nou precies vandaag zijn. De gasten nemen allemaal iets van salade mee en de camping zorgt voor het vlees en drinken. Aanvang 17:00 uur, nou dat is toch wel een hele mooie afsluiting van onze reis door Nieuw Zeeland. De laatste avond op een camping en dan een megabarbecue met alle gasten. Maar zover is het nog niet.
We lopen het stadje in en kijken wat rond. Vanavond wordt er om twaalf uur een groot vuurwerk afgestoken vanaf het strand dus daar willen we wel heen. Ook is er muziek op het strand dus een hoop gezelligheid. Op de terugweg halen we nog wat ingredienten voor de barbecue en nemen snel een douche.

Het is half zes als we naar de plek van de bbq lopen. Het is inmiddels gezellig druk. Er staan een heleboel picknicktafels op een veldje en op een hele lange tafel staan wel 50 verschillende salades. We zetten de onze er ook maar tussen. Ook de flessen met saus die we nog in de koelkast hebben staan. Morgen moet de koelkast toch leeg en dan zouden we het weggooien. We schuiven aan bij een stel Kiwi's, een gepensioneerd stel uit Dunedin die hier al dertig jaar op de camping en het is erg gezellig. Een biertje, colaatje, vleesje, salade en goed gezelschap het kan niet op. Als de barbecue ten einde loopt lopen alle kinderen naar het speelterreintje naar het veldje. Er zou iets zijn met lollies of zo. Nou het werd een candy rain. Veel regen gehad de afgelopen weken maar dit was de leukste. De eigenaren staan boven op het speeltoestel en gooien de toffees in de rondte. De kinderen en ook de volwassenen vangen en rapen de snoepies op. Echt fantastisch! De kinderen lopen met handenvol terug naar hun ouders het lijkt wel of Zwarte Piet net heeft gestrooid met pepernoten. Hetzelfde effect.

Daarna terug naar de camper om het verhaaltje voor de website bij te werken en de foto's te bekijken.

Om elf uur lopen we naar het strand. Vanmiddag hebben we al gezien dat de boulevard wat meer het stadje in ligt maar wel lekker hoog is. Daar lopen we heen. We kijken uit over de kermis en daarachter de oceaan. Nou dan kunnen we straks het vuurwerk ook prima zien. Het is heel erg druk en wat blijkt onze tafelgenoten van de bbq op de camping staan naast ons. Vanaf tien voor twaalf worden door een omroeper de minuten afgeteld. En klokslag 12 uur. Happy New Year!!!

Het vuurwerk begint wat lafjes maar dat was even op gang komen. Wat een knallers prachtig. En ook wel heel bijzonder om met duizenden mensen naar hetzelfde vuurwerk te kijken. Maar als we eerlijk zijn geef ons het vuurwerk van een heldere sterrennacht maar met zijn melkweg, galaxywolken en vallende sterren. Na 20 minuten is het over en lopen we in een half uurtje weer terug naar de camping. Gauw het bed opmaken en erin.

 

 

 

 

 

Lake Tekapo, clear sky?

30 december 2013

Het miezert nog wat als we om 07:30 uur wakker worden. We ontbijten even en rijden dan naar Mount Cook Village naar het Visitor Center. Een prachtig centrum met heel veel informatie over Mount Cook National Park. Het hele dorp wordt ook gerund door de Department Of Conservation (DOC), waar ook de campsites en tracks door worden onderhouden. We zijn rond 09:30 daar en dan is er een ranger talk die iets uitlegt over het park en de natuur daar. We besluiten om dat maar eens te gaan beluisteren en we blijken de enigen te zijn dus hebben een private talk met de ranger. Hij vertelt over de historie, de dieren, de tracks, de gletsjers en we kunnen leuk meepraten want we hebben al veel gezien. Erg leuk! We wandelen nog wat door het Visitor Center en kopen een zonnebril voor Martin, want de oude is gebroken en was aan vervanging toe. Omdat die in Nederland nu toch niet te koop zijn, nemen we die hier maar mee.

Dan rijden we naar de Hermitage, het hotel dat vroeger op de plek stond van de DOC Camping waar we hebben overnacht en bedoeld was om alpinisten een goed start- en eindpunt te kunnen geven. Sir Edmund Hillary, een beroemde bergbeklimmer waar je hier veel over ziet, heeft hierin een belangrijke rol gehad en er staat ook een standbeeld van hem buiten. Ze hebben in ieder geval heerlijke cappuccino en een hot chocolate voor Sonja en omdat het nog steeds 29 december is in Nederland en Tiny dus nog steeds jarig is, nemen we er maar een gebakje bij.

Dan vertrekken we richting Lake Tekapo. Sonja ruimt onderweg natuurlijk de nodige geocaches op en rond een uur of half twaalf rijden we het dorpje binnen aan de rand van het meer. Sonja wint nog even informatie in bij de i-Site en kijkt of er nog andere kampeermogelijkheden zijn, want de camping waar we langs reden - en die we waarschijnlijk geboekt hebben - ziet er niet heel bijzonder uit. Er zijn geen andere campings hier dus alternatieven zijn er niet.

We rijden eerst even naar het kerkje van Tekapo, The Church of the Good Shepard. Waarschijnlijk het meest gefotografeerde kerkje van Nieuw Zeeland en misschien wel daarbuiten. Het kerkje is open, dus daar moeten we even gebruik van maken, want dat is niet altijd zo! We kijken even rond en maken een praatje met de koster, die de kerk wil afsluiten voor de lunch. Hij had met kerst meer dan 200 mensen in (en buiten) het kerkje! Indrukwekkend! Ook wij maken wel even 'een paar' foto's, wat best lastig is met veel mensen er omheen. Maar met geduld lukt het om het kerkje er helemaal op te krijgen zonder mensen. En voor de zekerheid ook vanuit hetzelfde standpunt heel veel foto's gemaakt met mensen op steeds andere plekken. Daar kan dan met photoshop weer 1 foto van gemaakt worden zónder mensen. Na nog even een broodje gehaald te hebben vertrekken we dan naar de camping.

 

  

We checken daar in en krijgen het laatste plekje met stroom. Midden tussen de vaste campinggasten met jetski's, speedboats en dergelijke en allemaal vaste plekkies. Heel raar om daar dan ineens een camper tussen te plaatsen en we voelen ons niet helemaal thuis hier. We kijken even bij de receptie of er nog een ander plekje te regelen valt, misschien ook voor morgen, maar dat kan niet. Ze zitten helemaal vol, ook voor morgen. Dus we slapen hier 1 nachtje en zien dan wel waar we heen rijden. Terug bij het plekje maken we kennis met de achterburen en dat blijken heel gezellige mensen te zijn uit Timaru. Het zal dus wel loslopen met nachtelijke dronkeluis herrie en zo, waar we een beetje bang voor waren.

Inmiddels trekt de lucht helemaal open dus we gaan een bezoekje brengen aan Mount John, een berg hier 4 kilometer vandaan. Deze berg is een op zich staande berg die 300 meter boven zijn omgeving uitsteekt. Op deze berg is een observatorium gevestigd want je kan er 360 graden in het rond kijken. En ook, niet geheel onbelangrijk. Hier bij Lake Tekapo is het gebied met de minste luchtvervuiling qua licht dus je kunt hier de sterrenhemel het beste bekijken. Bovenop Mount John stormt het als een gek. Dit blijkt als we de camper parkeren en de deuren open willen doen. Gelukkig had Martin zijn deur goed vast. Snel de deur dicht en de camper andersom neergezet. Nu krijgen we de deuren amper open maar ze waaien in ieder geval niet stuk. We lopen een rondje en maken wat foto's, waarom ook niet? In het Oosten zie je mooi de bergketen van het Mount Cook N.P. waar veel dreigende wolken boven hangen. Ook hebben we een mooi zicht op Lake Tekapo beneden. In het café drinken we een warme chocolademelk voor we weer terug naar beneden gaan. We gaan terug naar de camping waar we een lekkere warme douche nemen en kleden ons om.

 

Vanavond gaan we voor de verandering maar weer eens uit eten ach als je op vakantie bent moet je genieten toch? In dit restaurant kan je steengrillen. Erg grappig je krijgt een langwerpig bord met in het midden een grote steen waar je dan zelf je vlees op kan garen. Erg lekker en bovenal we krijgen het lekker warm boven die steen. Met roodgloeiende wangen zitten we te genieten. We lopen nog even naar het meer en naar het kerkje om bij avondlicht te fotograferen. Ja het kan niet vaak genoeg;-) We hebben ook nog even geïnformeerd bij de organisatie Earth & Sky waarmee je 's nachts een kijkje kan nemen bij het observatorium en dan ook door de megatelescopen mag kijken. Uiteraard alleen bij helder weer en bij het boekingscentrum zijn de meningen over het weer verdeeld. We besluiten het niet te doen want het is behoorlijk prijzig en als je dan even 10 tellen door de telescoop mag kijken ach ja.


We gaan terug naar de camping en zetten de wekken om 0:30 uur. Uh? Ja echt, het is nog steeds helder en we hopen dat het dat vannacht ook nog is (laat die wolken maar lekker bij Mt Cook blijven). We slapen snel in en vier uur later gaat de wekker weer.

En..... het is nog steeds helder. Heel stilletjes kleden we ons warm aan en rijden de camping af. We gaan naar de Church of the Good Shepard. Martin heeft al allerlei voorbereidend werk gedaan en het zou zo moeten zijn dat de melkweg recht boven het kerkje staat. Ook wisten we dat er vandaag geen maan meer zou zijn na twaalf uur 's nachts. Zie hiervoor ook het stukje op de website "Wanneer komt de zon op?"  over het opkomen van de zon en maan waar dan ook ter wereld.

Als we aankomen bij het kerkje blijken we niet de enige 'gekken' te zijn. Martin gaat met het statief aan de gang en Sonja zoekt naar een kei om dan i.c.m. een handdoek het fototoestel stabiel neer te kunnen leggen. En dan maar wachten. Lange sluitertijden 25/30 seconden maar dat is dan weer net te lang omdat je dan beweging in de sterren ziet. De sterren bewegen niet maar de aarde draait wel, voor de snuggeren onder ons. Dus de ISO omhoog en de sluitertijd omlaag bij 15 a 20 seconden blijken de sterren mooi als stipjes op de foto te komen. Ook doen we nog even of het licht aan is in de kerk door met een zaklantaarn achter de kerk door de raampjes te schijnen. Een heel grappig effect. We zien heel duidelijk de melkweg met daarin het 'zwarte gat' en ook zien we twee Galaxy wolken. Ook hebben we nog het ruimtestation ISS langs zien komen. Na twee uur in de gierende koude wind te hebben staan fotograferen houden we het voor gezien en rijden terug naar de camping.

 


Muisstil komen we aan op de camping en kruipen in bed. We zijn ijskoud en worden niet echt warm. De fleece trui gaat maar weer aan net zoals een paar dikke sokken maar onder het dekbed en het extra fleecedekentje blijft het koud. Gelukkig slapen we wel wat maar koud is het gebleven.
 

 

Who's Online

We hebben 386 gasten en geen leden online

Laatste Nieuws!