• 2012_Zanzibar_aapje.jpg
 • 2013LaPalma_Caldera_de_Taburiente.jpg
 • 2016_China.jpg
 • 050709 Noorwegen Brikstalsbreen.jpg
 • 20091016 Barcelona.jpg
 • 070225 Kangaroe Australie.jpg
 • 2012_Kenia_zonsopkomst.jpg
 • 2015_Alaska_Vossen.jpg
 • 20171021_Andringitra Madagascar.jpg
 • 2015_Aruba.jpg
 • 20160911_Sevilla.jpg
 • 20090408 Curacao.jpg
 • 070225 Koala Australie.jpg
 • 20171022_Madagascar.jpg
 • 080302_Finland 1.jpg
 • 2015_Alaska_Zeeotter.jpg
 • ijsland ijsbergen in de branding.jpg
 • 2015_Aruba_krab.jpg
 • 2015_Alaska_Gletsjer.jpg
 • 2015_Alaska_MatanuskaGlacier.jpg
 • 2012_Kenia_leeuwen.jpg
 • 060716 Tarn Frankrijk.jpg
 • 070226 12Apostelen Australie.jpg
 • 060709 Pyreneen.jpg
 • 080307_Finland3.jpg
 • 070311 Krokodil Australie.jpg
 • 2012_Kenia_olifanten.jpg
 • 2013_NieuwZeeland.JPG
 • 20160606_Farne_puffin.jpg
 • 080302_Finland2.jpg
 • 20160911_Spanje_mijn.jpg
 • 20150811_Alaska.jpg
 • 20171018_Ringstaartmaki.jpg
 • 2013_NieuwZeeland_JanVanGent.jpg
 • 991005 Bromo Indonesie.jpg
 • 070306 KingsCanyon Australie.jpg
 • 2014_Helgoland.JPG
 • 20090405 Curacao.jpg
 • 2012_Kenia_luipaardjong.jpg
 • 20171018_Kameleon.jpg

Naar Payrac in de Lot

Zaterdag 4 juni 2011

 

Optrekkende ochtend-mist

 

Martin is brood halen bij de bakker en is wel erg lang onderweg. Sonja heeft inmiddels het hele huisje al opgeruimd en alles in de tassen gestopt. Wat blijkt Martin had het fototoestel mee en besloot om het geleerde maar direct in de praktijk te brengen. Want er hing een prachtige wolken mist over het dal wat de plaatjes opleverde waar we donderdagochtend voor op pad gingen. En inderdaad de foto’s zijn erg geslaagd. Om tien uur rijden we weg uit Pebru. 

 

 

De gastank is leeg dus we rijden eerst naar Argentat maar helaas daar is geen GPL tankstation. Dus we rijden langs de Dordogne naar Beaulieu, daarbij komen we langs de camping waar Sonja lang geleden twee keer op vakantie is geweest. In Beaulieu zoeken en vinden we een geocache waarna we verder rijden in Zuidwestelijke richting. Het zonnetje schijnt lekker alleen aan de horizon ziet het er naar uit dat er flinke donderwolken worden opgebouwd. Nou ja als die dan maar tot vanavond dicht blijven dan is het wel goed.

We rijden nog langs de Padirac waar een enorm gat, van 75 m diep en 35 m in doorsnede, in de aarde zit. Hier kan je een bezoekje brengen aan prachtige grotten en een onderaardse rivier. De temperatuur is inmiddels opgelopen tot 30 graden dus lekker warm. Onder de bomen genieten we van onze lunch bestaande uit een stokbroodje met kaas en een kopje thee, lekker hoor.

Om een uur of drie komen we aan op de camping Les Pins bij Payrac. Twee collega’s van Sonja zijn hier eerder geweest en waren erg te spreken dus waarom verder zoeken. Er is nog een stacaravan vrij voor ons dus we nemen er onze intrek. Het is even zoeken in de ruimte want het niet erg ruim behuisd. We vragen ons af hoe hier vier personen in zouden kunnen verblijven. Onder de luifel genieten we van een fris drankje, we halen nog even boodschappen en doen verder niet veel. Na het eten heeft Sonja net lekker gedoucht en Martin is onderweg als er toch een regenbui losbarst. Zo niet normaal meer. Het komt echt keihard de lucht uit met af en toe een fikse donderklap. Martin blijft maar in het douchegebouw wachten want anders is hij weer zeiknat. Sonja zit lekker binnen en typt het verslag verder.

Payrac en omgeving

Zondag 5 juni 2011

Oud klooster onderweg

 

Gelukkig schijnt vandaag weer gewoon de zon en zo hoort het ook tijdens je vakantie. We gaan een rondje rijden langs mooie Franse plaatsjes om eens flink te oefenen met fotograferen. Eerst lopen we een rondje door Gourdon een prachtig oud plaatsje bovenop een berg. Ondertussen pakken we nog een cache die helemaal op het hoogste punt van het dorp verstopt ligt. Vervolgens rijden we naar Domme, dit plaatsje ligt ook weer hoog en geeft een schitterend uitzicht over de rivier de Dordogne die hier beneden in het dal rondslingert. We genieten van de lunch in een restaurantje met uitzicht. 

 

De lucht wordt steeds dreigender maar het blijft gelukkig droog, even later begint de zon weer volop te schijnen. De volgende stop wordt Sarlat een stadje waarbij op de kaart staat aangegeven dat het er mooi is. En dat klopt vele kleine straatjes en steegjes met aan weerzijde de mooie Franse huisjes. Via een omweg langs een chateau rijden we door de landerijen weer terug naar de camping.

 

Maandag 6 juni 2011

 

Vandaag is het geheel bewolkt, dat hadden we niet besteld nu we naar de bedevaartsplaats Rocamadour gaan. Na heRocamadourt ontbijt pakken we de spullen bij elkaar en stappen in de auto. Via kleine weggetjes rijden we erheen we komen uit aan de Zuidkant waar we eerst een mooi uitzicht hebben op het stadje vanaf de onderkant. Rocamadour is een plaats gebouwd tegen een rotswand. Het is de 2e bedevaartsplaats, na Lourdes, van Frankrijk. Dit pelgrimsoord is ontstaan nadat er een opgraving was van een dode genaamd Amadour. Het lijk werd na 1100 jaar ongeschonden aangetroffen. Op deze plek zijn 7 kerken gebouwd omdat er ook verschillende mirakels plaatsvonden is het een waar pelgrimsoord gevonden. Tijdens de revolutie en andere oorlogen is er veel verwoest zelf het lijk is vernietigd. Dit probeerde men eerst door het te verbranden, wat niet lukte dus daarna is het met een bijl in mootjes gehakt. Omdat de Fransen het pelgrimsoord wel in ere wilden houden is er later veel gerestaureerd en is het nu nog steeds een mooi stadje. We lopen van beneden via de vele trappen (als je op pelgrimage bent, doe je dat op je knieën, wij dus niet) helemaal naar boven en nemen een kijkje in de kerken en kapelletjes. Ook nemen we een kijkje bij het Chateau bovenop de berg wat helaas gesloten is.

 

Kerkplein met de 7 kerken    De toren van het klooster

 

‘s Middags gaan we in de buurt nog op zoek naar een paar caches wat ons via hele kleine weggetjes weer op verrassende plekjes brengt. Om vijf uur zijn we terug op de camping waar we een duik nemen in het zwembad. We eten in het restaurant van de camping want we hebben vandaag geen boodschappen gedaan. Later op de avond proberen we de zonsondergang nog mooi vast te leggen. Tegen tien uur begint het dan toch te regenen, met grote dikke druppels op het dak vallen we weer in slaap.

 

Dinsdag 7 juni 2011

 

Colognes Rouge

Vandaag was het weer bewolkt dus een mooie dag om een rondje te rijden. We gaan eerst naar Colognes Rouge een dorpje geheel opgebouwd uit rode steen. In tegenstelling tot alle huizen hier in de omstreek zijn deze huizen gebouwd van rode keizen. Dit kwam omdat er daar in de buurt rode steen in de aarde zat. Overigens zijn in alle dorpen de huizen gebouwd van grauw gele steen. Het is een leuk dorpje waar we weer de nodige foto’s nemen. Ook genieten we van een lekkere salade op een terras, helaas begint het dan weer te regenen. Verder hebben we niet veel toeristisch op het programma staan dus we nemen een route langs verschillende geocaches waarbij we toch weer op verrassende plekjes uitkomen. ’s Avonds kijken we op de buienradar en het ziet er naar uit dat het in heel Frankrijk slecht weer wordt en dan niet voor maar een dag. De enige plek waar er nog een zonnetje staat ingetekend is Bretagne. We besluiten dan ook om morgen te vertrekken. We zoeken op de site van de Chambre des Hotes naar een mooie chambre en schrijven er twee op.

 

 

 

Op zoek naar de zon

Woensdag 8 juni 2011

 

 

Op zoek naar de zonVanochtend rustig opgestaan en alles ingepakt. De stacaravan aan kant gemaakt en vertrokken. Het is zwaar bewolkt dus geen verkeerde keuze. Onderweg zie je het wolkendek steeds verder openbreken dus dat ziet er goed uit. Het blijkt toch nog een hele rit te zijn naar Bretagne zeker omdat er een heel groot stuk B-weg tussen zit. Halverwege besluiten we om Villa Victoria in het plaatsje Missilac (tussen Nantes en Vannes) te bellen (dit is een van de gites die we hadden opgeschreven) om te vragen of ze nog een kamer hebben.

  En ja hoor, we zijn welkom. Zo dat is geregeld want we moeten nog een heel eind voordat we er zijn. Om half zes komen we daar aan. We worden als ‘oude’ bekende ontvangen en hebben werkelijk een prachtige kamer. Als we ons hebben geïnstalleerd drinken we wat op het terras, de zon schijnt inmiddels overdadig dus prima.

 

’s Avonds gaan we uit eten bij een golf club hier verderop. Het eten was goed maar het was voornamelijk koude kak, in de bediening maar zeker ook in de rekening. Daarna gaan we het kasteel van Betterich fotograferen, we weten nu hoe we iets kunnen vastleggen als het donker is want dat hebben we bij de brug van Argentat geleerd. Tegen de tijd dat het echt donker wordt, stopt het fototoestel ermee….. batterij leeg. Stom he. Koud geworden gaan we terug naar onze kamer waar we heerlijk slapen.

Donderdag 9 juni 2011

Na een heerlijke nacht staat er om 9 uur een uitgebreid ontbijt op ons te wachten. De tafel staat echt helemaal vol en er wordt steeds 20110609_143621_DSC_1363gevraagd of we van alles voldoende hebben. We laten het ons heerlijk smaken. Vandaag een rondje in de omgeving gereden onderweg een aantal caches gevonden o.a. bij het natuurgebied Briere, hunnebedden, aan zee. Zo kwamen we ook bij een veld bij Guérande waar ze aan zoutwinning doen. Er zijn hier allemaal kleine rechthoekige vijvertjes aangelegd. Bij vloed laten ze het volstromen en dan sluiten ze het af. Dit water laten ze verdampen en dan gaan ze er met een schuiver door waarbij ze het zout dat naar de bodem is gezakt naar de kant schuiven. Daar laten ze het drogen en uiteindelijk komt het op een hoge berg te liggen. Je vraagt je af of ze met dit zware werk nog wat verdienen maar er waren er een heleboel aan het werk dus dat zal wel. ’s Avonds lekker gegeten in het vissersplaatsje Le Croisic.

Vrijdag 10 juni 2011

Na het ontbijt doen we een geocache rondje de andere kant op. Het is elke keer weer een verrassing waar we uitkomen. Nu is onze eerst stop in Calvaire. Het blijkt dat ze hier de hele kruiswegstatie hebben uitgebeeld in levensgrote beelden. Het is een prachtig gezicht en die witte beelden met een felblauwe achtergrond krijgen we nu ook heel mooi op de foto. Verder komen we langs vele monumenten gewijdt aan Caches zoeken bij de Dolmende gevallene tijdens de oorlog. Ook staan er nog vele bunkers met hoge torens. In St. Nazaire rijden we langs een giga betonnen bunker. Het blijkt een bunker te zijn waar de Duitse onderzeeërs in onderhoud lagen. Oorspronkelijk zat er al een laag van 7 meter beton bovenop de bunker. Toen de Duitsers hem tijdens de oorlog toch wel begonnen te knijpen is er nog een laag van 7 meter opgekomen. Je snapt dus dat het een mega groot blok beton is dat daar ligt. Aan het eind van de dag lopen we door het stadje La Roche-Bernard.

’s Avonds op internet zien we dat het vanaf morgen in geheel Frankrijk zwaar bewolkt is en regent. Alleen in de Vogezen en aan de Middellandse zeekust is een schamper zonnetje te zien. Omdat het ook in  België niet echt fantastisch weer is besluiten we morgen naar huis te rijden. Via Mapsource zoeken we de meest gunstige route uit, deze blijkt over Parijs te gaan.

Zaterdag 11 juni 2011

Rustig ontbeten en daarna de spullen in de tassen en in de auto. De terugreis is erg voorspoedig gegaan. Nergens oponthoudt en zelfs Parijs ging vlekkeloos. Uiteindelijk waren we om 21.00 uur weer in Heerhugowaard.

 

 

Who's Online

We hebben 366 gasten en geen leden online

Laatste Nieuws!