Zondag 29 mei 2011

Vanochtend is Sonja om een uur of acht opgestaan de ogen gingen al voor de derde keer open dus tijd om op te staan. Een kopje thee gezet en lekker een boekje gaan lezen en half uurtje later wordt ook Martin wakker. In het zonnetje genieten we van de thee. Daarna op zoek naar een stokbrood, want wat is Frankrijk zonder stokbrood, ja niets dus. De bakker zit een kilometer of 10 verderop maar het is een mooi ritje erheen. We zitten hier trouwens om 600 meter hoogte tussen de heuvels met weilanden en bossen. De roofvogels vliegen hier echt in veelvoud rond.

 

Na het ontbijt waarbij de Edammer weer heerlijk smaakte op het Franse stokbrood besluiten we onze andere hobby ook ten uitvoer Oude watermolente gaan brengen. Ook in Frankrijk liggen er caches verstopt en daarvan moeten we er natuurlijk wel een paar vinden. De GPS mee en een eindje rijden. We komen bij een prachtig uitzicht punt boven op een berg, je kijkt zo het dal in en daar moet ergens een rivier kronkelen. Deze zien we helaas niet maar toch een mooi punt. Zo komen we ook bij een hele oude watermolen. Het enige wat je nog ziet is een oud gebouwtje over een rivier heen met daaronder nog wat schoepen. Hier vliegen prachtige libelles waaronder een hele felle blauwe die natuurlijk nog even vastgelegd moet worden (nu nog auto-focus, ik ben benieuwd hoe je zo’n beestje handmatig scherp kan krijgen voordat je alles ingesteld hebt is het beestje alweer vertrokken;-)). Maar over een week zullen we het allemaal weten.

We lunchen in Argentat aan de rivier waar we een menu bestellen en ons laten verrassen met wat we op ons bordje krijgen. Het is allemaal prima te eten, echt overheerlijk.

Na de lunch rijden we nog een stukje verder naar het Noorden waar een aantal caches verstopt liggen langs de oude spoorrails POC (Paris-Orleans-Correze). Het zijn een vijftal caches waarbij we  bij elke cache iets moeten doen met onze zintuigen: eerst voelen wat er in een zakje zit, ruiken wat het is, kijken welke kleur iets is, proeven wat het is, horen welk liedje er uit het speeldoosje komt. Met deze gegevens konden we weer op zoek naar een bonuscache die uiteraard weer vlakbij de auto lag. Een mooie wandeling over een prachtig pad waar eerst de oude spoorweg lag dus lekker vlak maar wel door de bossen. Daarna rijden we weer terug naar Pebru waar we nog even genieten van de zon op een kleedje. Het diner bestaat uit vers fruit met yoghurt dus een prima afsluiting van de dag.