Zaterdagochtend 28 mei 2011 gaat de wekker om half vier ‘s ochtends want we vertrekken vandaag richting de Correze in Frankrijk. Met als hoofddoel de digitale fotografie vakantie waarin we een week lang cursus krijgen in het fotograferen. Het doel is om na deze vakantie het fototoestel nooit meer op auto-focus te zetten en alles dus zelf manueel in te stellen. Na deze week blijven we nog ruim een week in Frankrijk om het geleerde in de praktijk te brengen.

 

Het is net zoals de laatste 5 weken in NL prachtig weer dus de reis verloopt voorspoedig. Rond een uur of tien zijn we al bij Parijs waar het evengoed natuurlijk druk is. Maar verder geen problemen op de weg. Om half zes komen we aan in Pebru een dorpje circa 20 kilometer ten Zuiden van Argentat. Het dorpje bestaat uit een achttal woningen waarvan meer dan de helft leeg staat en een ervan bewoond wordt door de plaatselijke boer en de overige zijn in het bezit van Patrick en Babs. Een stel Nederlanders die hier nu circa 5 jaar wonen en een kleinschalige camping hebben opgezet. Het is Patrick die de cursus geeft en Babs die het verblijf regelt. We zitten in het Chalet Bleu, een tuinhuisje omgetoverd tot een piepklein woninkje met daarin een slaapkamer, bedstee, keukentje en een tafel met stoelen. Het past allemaal net. Het chalet staat vol met allerlei brocante waar je makkelijk een hele kraam mee vol kan zetten op een markt. Maar alles heel kneuterig en gezellig de hoofdkleur is aqua en werkelijk alles is er in deze kleur. Zelfs een kaasschaaf in de kleur is gevonden.

We installeren ons en maken kennis met een andere cursiste. Komende week zijn we met vijf cursisten en gaan we alle kneepjes van het vak leren.

De zon schijnt nog lekker en we nemen even een biertje en een cola om bij te komen. We hoeven geen tent op te zetten dus dat is heerlijk relaxt. Lekkere nasi gemaakt waarna we om tien uur ons bedje induiken. Het koelt ‘s avonds lekker af dus dat slaapt prima.