• 2015_Aruba_krab.jpg
 • 20171018_Ringstaartmaki.jpg
 • 2013LaPalma_Caldera_de_Taburiente.jpg
 • 070311 Krokodil Australie.jpg
 • 20171018_Kameleon.jpg
 • 20160606_Farne_puffin.jpg
 • 2012_Zanzibar_aapje.jpg
 • 060709 Pyreneen.jpg
 • 2012_Kenia_leeuwen.jpg
 • 20160606_FarneIsland_aalscholvers.jpg
 • ijsland ijsbergen in de branding.jpg
 • 070306 KingsCanyon Australie.jpg
 • 20171022_Madagascar.jpg
 • 070225 Kangaroe Australie.jpg
 • 2015_Aruba.jpg
 • 20090818 Oostenrijk.jpg
 • 20171021_Andringitra Madagascar.jpg
 • 2016_China.jpg
 • 080307_Finland3.jpg
 • 20180730_Dolomieten.jpg
 • 070225 Koala Australie.jpg
 • 2013_NieuwZeeland_Pinguin.jpg
 • 20090408 Curacao.jpg
 • 070226 12Apostelen Australie.jpg
 • 20160911_Sevilla.jpg
 • 2012_Kenia_luipaardjong.jpg
 • 2012_Kenia_olifanten.jpg
 • 20150811_Alaska.jpg
 • 2015_Alaska_Gletsjer2.jpg
 • 991005 Bromo Indonesie.jpg
 • 2015_Alaska_Zeeotter.jpg
 • 060716 Tarn Frankrijk.jpg
 • 2015_Alaska_Gletsjer.jpg
 • 2013_NieuwZeeland.JPG
 • 080302_Finland 1.jpg
 • 2013_NieuwZeeland_JanVanGent.jpg
 • 20090405 Curacao.jpg
 • 20091016 Barcelona.jpg
 • 20160911_Spanje_mijn.jpg
 • 2014_Helgoland.JPG

Rondje om de Etna

10 juni 2014De laatste dag in Sicilië rijden we een rondje om de Etna. Via de snelweg een stukje naar het Zuiden waarna we al snel af slaan richting Bronte een plaatsje aan de Westkant van de Etna. Hoe dichter we bij de Etna komen des te meer plantages we zien. Eerst alleen sinaasappel- en olijfbomen. Maar dichterbij hele landerijen met uien, sla, boomgaarden en wat nog meer. Bij Bronte staan voornamelijk pistachebomen. Nooit geweten hoe die nootjes groeien maar als kersen aan een boom dus. Leuk om te weten. In Bronte drinken we een bakje koffie en uiteraard een pistache lekkernij. Dan rijden we verder naar de Noordkant van de Etna. Soms zie je oude lava lagen liggen maar dan ook weer hele stukken niet.

Vlakbij Linguaglossa vinden we een restaurant. Er hangen verschillende vlaggen en er staan wat auto's dus we parkeren daar ook maar. Als we uitstappen komt de eigenaresse ons al tegemoet met een Bon Giorno nou dat is nog eens welkom wezen. Het is een heel groot restaurant, waarschijnlijk ontvangt ze hier in de zomer bussen vol. Maar vandaag niet. Er zijn nog twee andere stellen en voor de rest is het leeg. Nou ook geen probleem als het eten maar goed is. We bestellen een antipasta die weer lekker afwisselend is en een pasta als hoofdgerecht. Nee een dessert of koffie hoeven we niet meer want we zitten behoorlijk vol.

Dan rijden we verder de Etna op want er ligt nog een earthcache bovenop. En gelukkig hebben we deze afslag genomen want wat is het mooi hier. Er is hier in oktober 2002 nog een uitbarsting geweest van de Etna en je ziet de oude lavalagen liggen. Kalle witte bomen ertussen, het is een surrealistisch gezicht. En wat een giga laag lava. Gewoon een stroom van zo'n 5 meter hoog. Als je dat ziet moet er toch een mega leegte onder de aardkorst zijn. Het is erg indrukwekkend en de foto's en kaarten vertellen duidelijk hoe de stromen zijn gegaan maar met een beetje voorstelling vermogen zien we dat zelf ook.

 

 

   

We rijden verder naar Milo en als we aankomen bij B&B Dimora dell'Etna staat Giovanni ons alweer op te wachten. Wat een welkom, onze eigen kamer is uiteraard alweer gereed voor ons.

We halen de auto helemaal leeg want alles moet weer in de twee tassen. Als we alles binnen hebben gezet gaan we foto's maken in de kersen boomgaard. Voor de fotografie hebben we deze maand een oefening voor het vastleggen van sfeer. Nou had Sonja het idee om van de kersen te snoepen en dan betrapt te worden. Uiteraard met een rode snoet van de kersen. Nou lachen natuurlijk. Het is wel duidelijk dat Sonja absoluut niet kan acteren want verbaasd of geschrokken kijken is erg lastig. Er wordt meer gelachen en kersen gegeten natuurlijk want als je de kers al hebt afgehapt is ie niet meer bruikbaar voor een volgende foto. Dus maar weer een nieuwe kers en je moet ook je gezicht nog onder smeren. Nou dat is nog lastig als je dat bewust wilt doen. Het wordt een zootje en een hoop lach buien. Een echt schrikfoto is het niet geworden maar een hoop lol wel.

De avond brengen we door met lezen en een spelletje doen en uiteraard het inpakken van de tassen.

11 juni 2014

 

Ons laatste ontbijt bij Giovanni lieten we ons nog heerlijk smaken. Daarna de tassen in de auto gezet waarna we terug reden naar het vliegveld van Catania. Ja dat gaat snel dan zitten twee weken Sicilië er alweer op. De rit verliep vlot en ook het inleveren van de auto ging lekker snel. We hebben nog geprobeerd om mee te gaan met een eerdere Transavia vlucht maar dan hadden we eerst nog naar de ticketbalie gemoeten en we hadden nog 10 minuten. Maar niet gedaan en waarschijnlijk had het om boeken van onze tickets meer gekost als dat we er oorspronkelijk voor betaald hadden. Nou ja, dan maar wachten en wat lezen en teksten voor de website schrijven. Nog wat eten en om half twee mochten we boarden. We zitten achteraan en hebben de mazzel dat de stoel naast ons leeg blijft. Dus we zitten lekker ruim. Helaas geen helder zicht op de Etna maar verder een voorspoedige vlucht. De auto staat ook nog keurig op lang parkeren. Met een zonnetje aan de hemel rijden we terug naar huis.

 

Cefalu en het binnenland

9 juni 2014

Vandaag gaan we een kijkje nemen aan de Noordkust van Sicilië en wel in Cefalu. We hebben al gelezen dat het een toeristenstadje is dus daar moeten we echt heen want we zijn tenslotte toeristen, toch?

Via de snelweg die dwars over het eiland gaat zijn we in een uurtje in Cefalu. Nou dat is nog een heel gekriebel en gekrabbel van straatjes. Veel borden over het parkeren maar het is ons duidelijk dat er op de meeste plekken alleen geparkeerd mag worden door vergunninghouders nou dat zijn wij dus niet. Hebben we een plekje gevonden redelijk dichtbij het oude centrum blijkt dat we daar ook niet mogen staan. Dan maar weer verder rijden. We staan weer eens stil in een druk straatje dus we vragen het maar aan een voetgangers; waar kunnen we onze auto parkeren? Nou daar. Aan de andere kant van het weggetje, even lager is een heel groot parkeerterrein vlak aan zee. Nou ja, helemaal niet gezien. Maar wel gevonden.

We lopen het stadje in wat inderdaad erg toeristisch is veel souvenirwinkeltjes, terrasjes en restaurantjes en ook veel Afrikaanse marktkleedjes met hoedjes, zonnebrillen en meer van dat spul. Het oude centrum is niet echt bijzonder. Geen mooie doorkijkjes, nou ja dat wel maar de huizen zijn hier een stuk moderner dan aan de kant van Noto dus erg rechte balkonnetjes en niet van die leuke versierde balkonnetjes die de echte oude mediterrane uitstraling hebben. De dom is wel mooi met veel houtsnijwerk, schilderijen en beeldhouwwerken. Voor glas in lood ramen hebben ze hier een andere oplossing. Gewoon allerlei verschillende kleuren verf op de ramen smeren en het heeft ook een 'glas-in-lood' uitstraling.

 

   


We gaan eten bij een restaurantje in een heel smal en steil straatje. Je zit een beetje schuin op je stoel maar onder de zonneluifel is het goed uit te houden. Vooraf bruschetta en pasta als hoofdgerecht. Altijd lekker.

We lopen weer terug richting auto. Dan rijden we het binnenland in waar we al slingerend door de bergen rijden. Mooie uitzichten maar het is gewoon te heet om uit te stappen dus we houden het op kijken door de autoruiten.

Om zes uur zijn we weer terug bij de B&B waar we de avond doorbrengen met wat lezen en tv kijken.

Villa Romana del Casala

8 juni 2014

Toch wel lekker geslapen met een airco die heerlijk geruisloos is. Erg prettig dus. Na het ontbijt met door ons zelf geperste sinaasappelsap vertrekken we richting Piazza Armerina.

Villa Romana del Casala is een gebouwen complex uit de Romeinse tijd (circa 300 jaar na Christus). Het bestaat uit een grote ontvangsthal, binnenplaats, kamers, kathedraal, badhuizen en nog vele andere ruimtes. Waar overigens aan de buitenkant niet heel veel meer van te herkennen is. Maar wat dit nou zo bijzonder maakt zijn de vloeren. Deze zijn overal voorzien van de prachtigste tegelmozaïeken. En de steentjes zijn maximaal één vierkante centimeter. Tot de 11e eeuw was de villa bewoond maar daarna door de Normandiërs verwoest waarna het in de vergetelheid raakte. Daarna kwam het onder een dikke laag zand te liggen door een aardverschuiving. In 1952 vond men de eerste overblijfselen van wat eens een prachtig geheel was. Helaas is men hier niet zo zuinig op dit prachtige geheel. Soms mag je gewoon over mozaïeken heen lopen en vaak is het alleen maar met een plastic dak afgedekt zodat de zon altijd vrij spel heeft. Het geheel staat wel op de werelderfgoedlijst van de Unesco dus voor zijn schoonheid echt erkend.

 

 

Er zijn allerlei verschillende voorstellingen. De badhuizen zijn voorzien van centauren en zeemonsters. Maar er zijn ook kamers die allerlei voorstellingen hebben van de kleine jacht. Je ziet mannen met een speer lopen en later met een gespietst varken het dorp weer in lopen. Langs de binnenplaats bevinden zich allemaal vierkanten die allen een kop van een dier bevatten en dan voor zien zijn van allerlei geometrische figuren zodat het toch weer één geheel wordt.

 

   

Aan de kop van de binnenplaats bevindt zich de grootste voorstelling een schilderij of hoe noem je dat eigenlijk van de grote jacht van 60 bij 5 meter. Hier zie je allerlei voorstellingen van dieren die uit Afrika werden gehaald om tegen de gladiatoren te vechten in de amfitheaters. Zoals leeuwen, luipaarden, olifanten, buffels maar ook allerlei soorten bokken. Je ziet dat ze in kisten worden gezet en op galjoenen worden gehesen waarna ze gezeild werden naar de grote havens van Italië zoals Ostia bij Rome.

 

 

 

 

 

Ook is er een kamer waar 10 dames zijn afgebeeld in bikini die allerlei sporten beoefenen. Dit is de enige kamer waar ze bij toeval ontdekte dat er zich onder dit mozaïek nog een ander mozaïek bevindt. Heel apart.

 

 

 

 

In de slaapkamer zijn dan weer afbeeldingen te vinden die wat erotischer zijn zoals blote billen en borsten. 

 

 

Erg indrukwekkend en heel mooi allemaal. We hebben er drie uur rondgewandeld en uiteraard veel foto's gemaakt. Daarna op een terrasje wat gedronken want het is ook vandaag weer erg warm. De thermometer gaf 33 graden aan en dat is eigenlijk veel te veel voor een Hollander.

Op de heenweg hadden we ergens een restaurantje gezien waar we nu stoppen en lekker in de buitenlucht lunchen. We rijden weer terug richting Enna en gaan nog even een bergweggetje over maar dan houden we het ook weer voor gezien. We halen nog een ijsje en keren dan terug naar onze B&B waar we niets meer doen. Nou ja niets. Foto's uitzoeken en de website bijwerken. Ondertussen de laatste set kijken van de finale van Rolland Garros en de hele Grand Prix van Canada.

Who's Online

We hebben 378 gasten en geen leden online

Laatste Nieuws!