7 juni 2014

Heel rustig opgestaan vandaag want het is onze laatste ochtend hier in B&B Villa Seta. Na een lekker ontbijt de spullen in de tassen en die in de auto gezet. Daarna op de veranda nog even heerlijk in de schaduw gezeten (de thermometer staat alweer op 30! graden) en de website bijgewerkt.

Om half twaalf dan toch echt weggereden van dit paradijsje. De GPS ingesteld op Enna. Nou niet zo moeilijk er gaat een vrij grote weg rechtstreeks heen. Het laatste stukje nog even een kleinere weg genomen zodat we om half drie aankomen bij ons nieuwe verblijf, B&B Casablanca in Pergusa, voor de komende drie nachten. Hmm dit is even drie stapjes terug en we moeten even wennen. Klein kamertje en alles een beetje ouzig. Sonja heeft na het boeken van dit B&B nog lang getwijfeld of het wel een juiste keus was en dat wordt nu wel heel erg bevestigd. Jammer, toch op mijn voorgevoel af moeten gaan. Dit komt ook omdat de eigenaren niet echt gezellig zijn. Kortom niet echt het B&B gevoel zoals we wel al eerder hebben ervaren. Nou ja, we hebben een bed, een douche en wifi. Helaas niet een lekker terras met een beetje schaduw dus we zullen ons buiten het B&B moeten vermaken.

Het is vandaag erg warm dus we besluiten tot een siësta en ach daar is het toch ook vakantie voor. Om zes uur een douche en dan rijden we naar Enna. Eens kijken of we daar een hapje kunnen eten. Enna ligt bovenop een berg dus het is kriebel krabbel naar boven en ook door het stadje. Aan de top staat een groot kasteel (ruïne) met daarvoor een groot parkeerterrein. Hier heb je een mooi uitzicht op de omgeving en in de verte zien we de Etna ook weer. We lopen het stadje in op zoek naar een restaurantje. Dat is nog niet zo makkelijk want ze zijn dun bezaaid. We nemen een kijkje in de kathedraal waar de deuren nog openstaan. Zo deze is prachtig versierd. Mooi houtsnijwerk op het plafond, schilderijen langs alle muren, gebeeldhouwde pilaren en beelden en vooral veel blinkend goud en zilver boven en op het altaar. Er lijkt wel een soort minidienst aan de gang te zijn dus we blijven niet lang. We lopen weer verder en passeren een pizzeria. Hmm niet echt gezellig hier. Nemen een kijkje bij een ander ethablissement maar ook daarnog niets. Dan maar een supermarkt in want we zijn al bijna die berg afgelopen (en we moeten ook weer terug maar dan met volle maag) daar weten ze ons te vertellen dat de pizzeria die we eerst links hadden laten liggen best goede pizza's maakt en laten we daar nou net trek in hebben. Dus weer terug. We zijn de eerste gasten maar de het vuur brandt al in de over. We kiezen allebei een pizza en 10 minuten later staan er twee gloeiend hete pizza's voor onze neuzen. En lekker dat ze zijn. Zo blijkt maar weer de inrichting of uitstraling zegt niet altijd wat over de kwaliteit.

We lopen weer terug naar de auto en zijn helaas net te laat voor de zonsondergang. We zien nog net de rode gloed en maken evengoed nog een paar foto's.





{flike}