Woensdag 8 juni 2011

 

 

Op zoek naar de zonVanochtend rustig opgestaan en alles ingepakt. De stacaravan aan kant gemaakt en vertrokken. Het is zwaar bewolkt dus geen verkeerde keuze. Onderweg zie je het wolkendek steeds verder openbreken dus dat ziet er goed uit. Het blijkt toch nog een hele rit te zijn naar Bretagne zeker omdat er een heel groot stuk B-weg tussen zit. Halverwege besluiten we om Villa Victoria in het plaatsje Missilac (tussen Nantes en Vannes) te bellen (dit is een van de gites die we hadden opgeschreven) om te vragen of ze nog een kamer hebben.

  En ja hoor, we zijn welkom. Zo dat is geregeld want we moeten nog een heel eind voordat we er zijn. Om half zes komen we daar aan. We worden als ‘oude’ bekende ontvangen en hebben werkelijk een prachtige kamer. Als we ons hebben geïnstalleerd drinken we wat op het terras, de zon schijnt inmiddels overdadig dus prima.

 

’s Avonds gaan we uit eten bij een golf club hier verderop. Het eten was goed maar het was voornamelijk koude kak, in de bediening maar zeker ook in de rekening. Daarna gaan we het kasteel van Betterich fotograferen, we weten nu hoe we iets kunnen vastleggen als het donker is want dat hebben we bij de brug van Argentat geleerd. Tegen de tijd dat het echt donker wordt, stopt het fototoestel ermee….. batterij leeg. Stom he. Koud geworden gaan we terug naar onze kamer waar we heerlijk slapen.

Donderdag 9 juni 2011

Na een heerlijke nacht staat er om 9 uur een uitgebreid ontbijt op ons te wachten. De tafel staat echt helemaal vol en er wordt steeds 20110609_143621_DSC_1363gevraagd of we van alles voldoende hebben. We laten het ons heerlijk smaken. Vandaag een rondje in de omgeving gereden onderweg een aantal caches gevonden o.a. bij het natuurgebied Briere, hunnebedden, aan zee. Zo kwamen we ook bij een veld bij Guérande waar ze aan zoutwinning doen. Er zijn hier allemaal kleine rechthoekige vijvertjes aangelegd. Bij vloed laten ze het volstromen en dan sluiten ze het af. Dit water laten ze verdampen en dan gaan ze er met een schuiver door waarbij ze het zout dat naar de bodem is gezakt naar de kant schuiven. Daar laten ze het drogen en uiteindelijk komt het op een hoge berg te liggen. Je vraagt je af of ze met dit zware werk nog wat verdienen maar er waren er een heleboel aan het werk dus dat zal wel. ’s Avonds lekker gegeten in het vissersplaatsje Le Croisic.

Vrijdag 10 juni 2011

Na het ontbijt doen we een geocache rondje de andere kant op. Het is elke keer weer een verrassing waar we uitkomen. Nu is onze eerst stop in Calvaire. Het blijkt dat ze hier de hele kruiswegstatie hebben uitgebeeld in levensgrote beelden. Het is een prachtig gezicht en die witte beelden met een felblauwe achtergrond krijgen we nu ook heel mooi op de foto. Verder komen we langs vele monumenten gewijdt aan Caches zoeken bij de Dolmende gevallene tijdens de oorlog. Ook staan er nog vele bunkers met hoge torens. In St. Nazaire rijden we langs een giga betonnen bunker. Het blijkt een bunker te zijn waar de Duitse onderzeeërs in onderhoud lagen. Oorspronkelijk zat er al een laag van 7 meter beton bovenop de bunker. Toen de Duitsers hem tijdens de oorlog toch wel begonnen te knijpen is er nog een laag van 7 meter opgekomen. Je snapt dus dat het een mega groot blok beton is dat daar ligt. Aan het eind van de dag lopen we door het stadje La Roche-Bernard.

’s Avonds op internet zien we dat het vanaf morgen in geheel Frankrijk zwaar bewolkt is en regent. Alleen in de Vogezen en aan de Middellandse zeekust is een schamper zonnetje te zien. Omdat het ook in  België niet echt fantastisch weer is besluiten we morgen naar huis te rijden. Via Mapsource zoeken we de meest gunstige route uit, deze blijkt over Parijs te gaan.

Zaterdag 11 juni 2011

Rustig ontbeten en daarna de spullen in de tassen en in de auto. De terugreis is erg voorspoedig gegaan. Nergens oponthoudt en zelfs Parijs ging vlekkeloos. Uiteindelijk waren we om 21.00 uur weer in Heerhugowaard.