29 augustus 2015

 

Heerlijk uitgeslapen worden we om negen uur gewekt door de wekker. Rustig aan ontbijten en dan gaan we op zoek naar 'wildlife' hier in de omgeving van Seward. Eerst rijden we naar de Hatchery bij Beer Creek waar de zalmen nog steeds springen maar geen beer te zien is.

 

Dan naar Nash Road van Menno hadden we gehoord dat daar Kingfishers zouden zitten bij waterplassen. We stoppen langs de kant van de weg en turen over de waterplassen. We zien één Kingfisher op de elektriciteitslijn zitten. Helaas houdt die er niet van om gefotografeerd te worden want hij vliegt snel weg. Hij vliegt naar de bosrand waar er nog één blijkt te zitten. Ze vliegen steeds verder weg, jammer.

 

Wel zien we een viertal Bald Eagles in de boom zitten. We hopen natuurlijk dat ze gaan jagen maar nee ze blijven rustig zitten. Wel worden we twee keer aangesproken door een mevrouw die vind dat wij een ongeluk veroorzaken als we zo aan de kant van de weg staan. We besluiten dan maar een pad op te rijden van een huis wat naast de plassen staat. In tegenstelling tot alle andere oprijlanen waar staat 'No trespassing' wat zoveel betekent als ophoepelen staat er hier 'Welcome Stranger' dus daar maken we dan maar gebruik van. Sonja loopt wat verder het pad op als de vrouw des huizes op de veranda verschijnt. Ze wenkt of Sonja wil komen. Ze vraagt of we vogelkenners zijn. Nee, wel liefhebbers die graag vogels fotograferen. Ze heeft nl. de hele nacht een Kingfisher achter haar huis gehad. Het vogeltje was gewond geraakt tijdens de storm van gisterenmiddag waarbij haar Greenery de lucht in was gevlogen. Als we samen gaan kijken wat we natuurlijk wel leuk vinden is het beestje gevlogen. Goed voor de Kingfisher natuurlijk maar minder voor ons. Het vrouwtje vind het wel leuk en we kunnen de camper bij haar huis zetten. De Kingfishers laten zich niet meer zien en de Bald Eagles zijn niet van plan om te gaan vliegen. Wel komt er nog een Blue Jay even bij ons kijken maar behalve een snel bezoek is die ook weer vertrokken.

 

 

 

Na een half uur besluiten we dan ook maar om weer te gaan rijden. We gaan naar de haven waar we de eerste vissers al weer terug zien komen. Er hangt een mooi rijtje van heilbot en zalm aan het rek en een paar trotse vissers staan er naast. Zo die hebben de komende winter weer genoeg vis in de vriezer. Bij het visschoonmaakhok staat een bak met daarin een giga heilbot. Het beest ligt daar met zijn bek wijd open en die heeft een doorsnede van wel 15 cm echt enorm groot. We zien zijn kiezen en ook zijn kieuwen kunnen we mooi zien. De vis zelf is wel 140 cm lang. Dat is veel vis.

 

   

 

Dan lopen we de haven in en kijken naar de bootjes of er misschien ergens een zeeotter tussen zwemt en ja hoor. Daar is die dan. Deze is wat schuwer dan de otter van een paar dagen terug maar toch kunnen we hem nog fotograferen.

 

 

 

We rijden nog even de Nash Road in misschien wil de Kingfisher zich nu wel laten zien. Maar helaas ook nu niet. Wel zien we twee hele kleine roofvogeltjes die achter elkaar aan zitten. Later gaat er één prachtig op een tak zitten redelijk dicht bij de weg. Dus de camper in de berm en fotograferen vanuit de cabine. De grote lens wordt erbij gepakt en we kunnen een paar mooie portretten schieten van, wat bij navraag, een Merlin Torenvalk. Dit is de kleinste van alle soorten valken die er zijn. Het is een prachtig bruin gemeleerd vogeltje.

 

 

 

Dan rijden we weer terug naar de camping waar we lekker in de zon gaan zitten. Alleen jammer dat het zo waait dus de jas mag erbij aan. We drinken wat en genieten van de ruige omgeving. Sonja kookt weer een heerlijke pasta en we laten het ons prima smaken in ons campertje. Afgelopen nacht schijnt er Noorderlicht zichtbaar te zijn geweest dus voor komende nacht zetten we de wekker op half twee.

 

 

 

{flike}