30 augustus 2015

 

Helaas was er vannacht geen noorderlicht te zien, dus we zijn voor niets twee keer wakker geworden. Maar wat geeft het. We hebben vakantie :)

We hebben vandaag de rit van Seward naar Anchorage voor de boeg maar hebben geen haast.

 

We ontbijten, zetten foto's op de laptop, werken de website verder bij en vertrekken dan richting Anchorage.

 

 

Bij Moose Pass stoppen we even voor een lekker bakkie koffie en warme chocolademelk. Een leuk klein dorpje maar verder niet veel te beleven, dus we rijden door.

Op verschillende scenic viewpoints stoppen we even, want het is prachtig helder weer en zo kunnen we mooi een paar landschapsfoto's schieten.

 

 

Vlak voorbij de afslag naar Portage, waar we eerder geweest zijn, ligt het Alaska Wildlife Conservation Center. Nou zijn we niet zo van dierentuinen en zo (we zien ze liever in het wild), maar omdat we de tijd nog hebben en we misschien hier toch nog een moose van dichtbij kunnen zien, besluiten we daar toch maar in te rijden. Een leuk park waar dieren opgevangen worden die in problemen zijn gekomen en hier een thuis vinden, maar ook een plek waar bewust voor sommige soorten gewerkt wordt aan opnieuw terug in de natuur plaatsen. Zo is er bijvoorbeeld een bison programma waaruit dit jaar in de vrije natuur bisons worden uitgeplaatst. Nou, dat moet makkelijk kunnen met de ruimte die er in Alaska is!

We zien het voederen van zwarte beren en kijken ook even bij de bruine Kodiak beren rond. Massief grote dieren hoor...!

 

Na het rondje door het park gedaan te hebben vertrekken we weer verder naar Anchorage en zoeken een campsite. We komen eerst bij de Good Sam campsite die vlak bij het station ligt (toeterende treinen ja...!) maar het kantoortje is al gesloten en de toiletten zien er niet lekker schoon uit. Dus we rijden naar de grotere Golden Nugget RV campsite die een stukje verder van de stad af ligt, maar hier is het sanitair wel goed genoeg en ondanks dat hier het kantoortje ook al gesloten is, hebben we toch even contact en vinden we een prima laatste plekje.

 

Omdat we nog niet gegeten hebben rijden we eerst maar weer even een stukje terug want daar zat een Taco Bell en op Aruba was dat goed bevallen. Nou..... maar hier niet dus. Wat een kledderige bruine bonendrab in die wrap en weinig inhoud in de taco. Enfin, we hebben het maar opgegeten.

 

Terug op de campsite lekker gedoucht en de tassen grotendeels ingepakt, terwijl Sonja weer even de website bijwerkt en foto's uitzoekt. Morgen voor 11 uur de camper inleveren en we moeten ook de propaangas nog even voltanken, dus de wekker om 8 uur.

 

 

 

{flike}