14 augustus 2015 Jarig

 

Gisterenavond begonnen de felicitaties via de multimedia al binnen te komen (10 uur tijdsverschil) maar vandaag is Sonja echt jarig. We gaan naar beneden waar een heerlijk ontbijt klaar staat. Martin kan het niet laten om even op te noemen dat er een jarige in ons midden is dus Sonja wordt een 'Happy Birthday' toegezongen door alle gasten. Toch leuk.

 

Het is vandaag wederom prachtig weer dus dat wordt een mooie rit. Het is dezelfde rit als gisteren maar dan weer terug natuurlijk. Om half tien rijden we weg. Even langs de supermarkt voor een broodje en wat kaas en ham zodat we onderweg wat te eten hebben.

 

We nemen een kijkje bij Anchor Point. We hadden gelezen dat er daar bij de monding van de rivier veel Bald Eagles zouden zitten. Nou vandaag dus niet, wel meeuwen maar die hebben we thuis in de achtertuin ook. Het blijkt dat je daarvoor eerder in het seizoen hier moet zijn. De zalmen zijn allemaal de rivier op gezwommen en de Bald Eagles zijn er dus achteraan gevlogen.

Verderop in het plaatsje Ninilchik staat een Russisch Orthodox kerkje waar we even een kijkje nemen. Het een mooi houten kerkje met van de gouden bollen als torens. Wat opvalt is dat de graven die om het kerkje heen liggen allemaal een wit houten hekje hebben. Verder staat er een wit kruis maar onder het kruis bevindt zich een schuine dwars plank. De hele begraafplaats is overwoekerd met onkruid maar er blijken toch nog recente begrafenissen te hebben plaatsgevonden (2012).

 

   

 

Het landschap veranderd weer langzaam en de heuvels maken weer plaats voor bergen. We strekken even de benen bij het café/roadhouse waar we gisteren ook zijn gestopt en dan gaan we weer verder. De tomtom (gevonden op internet en draaiend op Martins telefoon) geeft aan dat we om vijf uur terug zijn dus dat is mooi op tijd.

 

 

We lopen nog een rondje bij Potter Marsch maar daar is vandaag niet veel te zien behalve een Bald Eagle ergens ver weg in een boom. We rijden dus verder naar het vliegveld waar we de auto weer leeghalen. Inleveren en op naar de bushalte. Tien minuutjes wachten en daar is de peoplemover weer. Buslijn 7 rijdt helemaal downtown dus we kunnen tot het eindpunt blijven zitten. Dan is het nog vier blokken lopen. We checken in bij het Anchorage Grand Hotel wat bijna naast het treinstation ligt. We hebben een suite met aparte woonkamer/keuken. Niet dat we er gebruikt van maken maar het is wel lekker als je de ruimte hebt.

 

We frissen ons een beetje op en gaan dan naar het Glacier Brewhouse. Vorige week was het goed bevallen dus dat leek ons wel leuk om nogmaals te doen op mijn verjaardag. We bestellen weer de lekkere Blue Cheese salade, daarna gaat Martin voor de spareribs en Sonja voor de beef. IJsje toe heerlijk. Terug gelopen naar het hotel waar we nog even een deel van de website bijwerken en de foto's op de website zetten.

 

 

 

 

 

 

 

 

{flike}