Woensdag 7 juli 2010 – Kerken - Central Park – airco

Om 9 uur gingen de ogen open en zijn we rustig opgestaan, een ontbijtje bij de buren gehaald en genuttigd. Het is weer vreselijk heet dus dat wordt weer weinig actie vandaag.

St Patrick CathedralWe gaan met de metro naar 5th avenue waar we een kijkje nemen in St. Patrick Cathedral. Echt een mega grote kerk met allemaal mooie glas in lood ramen en aparte kapelletjes aan de zijkanten. Als we rond het altaar lopen staan we net bij het kerkorgel (de klavieren) te kijken het orgel zelf staat helemaal aan de andere kant van de kerk (toch gauw 80 meter verderop). De organiste komt aangesneld want die gaat spelen. Wij denken nog wat leuk, kunnen we haar mooi in actie zien. Blijkt het dus dat ze veels te laat is want op dat moment begint er een mis en moet zij al de eerste tonen spelen. Na het eerste stukje begint ze heel druk allerlei muziekboeken op haar lessenaar te smijten en verzoekt ze of we weg willen gaan. Ze is dus veels te laat en dus ook nog ontzettend zenuwachtig dat is mooi stom. We lopen nog verder door de kerk en dan gaan we weer naar buiten.

Houtsnijwerk St Thomas churchEven verderop komen we bij de Thomas church ook daar gaan we even naar binnen. De buitenkant viel al op door het vele houtsnijwerk. Maar de binnenkant overtreft dit helemaal. Op de kopse kant is er van alles gebeeldhouwd. En de preekstoel, kansel en de koorbanken op het altaar zijn allemaal voorzien van prachtig gedetailleerd houtsnijwerk.

Verder gelopen naar Central Park want nu hadden we wel een boekje mee. Na een half uur hielden we het ook daar niet meer uit. Wat is het heet. We gaan terug naar het hotel waar we de laatste minuten zien van de voetbalwedstrijd. Spanje blijkt de tegenstander van Nederland te worden zondag. Op de kamer koelen we weer lekker af en lezen verder in onze boeken.

Omdat het de laatste avond van de vakantie is gaan we dit keer echt uit eten. We komen terecht in een restaurant Josie's in 3rd avenue, een klein stukje naar het zuiden. Leuke buurt en het eten is prima. Op de terugweg halen we een lekker ijsje waarna ook deze dag ten einde loopt.