Dinsdag 6 juli 2010 New York – Library – Nederland in de halve finale WK voetbal – concert

Na een heerlijke nacht slapen in onze grote airco kamer gingen de ogen pas om 9 uur open. Net op tijd om de housekeeping die al aanbelde te woord te kunnen staan. Housekeeping komt een uurtje later en wij kleden ons aan. We halen een ontbijtje bij de buren en eten dat op in de hal van het hotel. De airco bij de buren is nl. kapot en het is daar net zoals buiten alweer bloedheet.

We gaan vanochtend naar Macy's een soort Bijenkorf (Macy's is ook het bedrijf dat het vuurwerk betaalt op the 4th of July). We kijken daar rond over 9 verdiepingen winkel, Sonja scoort nog wat en dan lopen we verder naar de Public Libary in 42nd Street. Dit is echt een megagroot gebouw en ook een mooi oud gebouw met prachtige plafondschilderingen en mooie gebeeldhouwde muren en gangen. De boeken zijn ondergebracht in grote boekenkasten en er zijn vooral veel plekken waar je op een PC boeken kan lezen. Ook is er een afdeling waar je microfiches kan bekijken. Grappig om dat nu eens in het echt te zien. Op de afdeling van de landkaarten mag je een speld prikken op een oude landkaart op de plek waar je woont. We zoeken een oranje (de enige) pin en prikken die in Nederland. Laat dit een gelukspin zijn voor de wedstrijd voor vanmiddag.

We halenGewonnen een broodje en wat te drinken en gaan de halve finale (Nederland-Uruquay) van het WK-voetbal op de kamer kijken. Het is een spannende wedstrijd en met zijn tweeen schreeuwen we bij de doelpunten het hele hotel bij elkaar. Ze zullen wel denken. Na een spannende extra-tijd die nog even werd uitgerekt door de scheidsrechter was het 3-2 en staat NL in de finale van aanstaande zondag.

Om zes uur nog even een cache opgezocht hier in de buurt. We waren daar vanochtend al toen we hem niet konden vinden. Bleek dat ie verplaatst was. Met de nieuwe hint konden we hem snel vinden en konden we onszelf loggen in het boekje.

Met de metro gaan we naar Washington Square waar vanavond een buitenconcert is. We zitten lekker op een bankje en kijken naar alle mensen in het park. We zien nog niet echt activiteiten wat lijkt op een aanstaand concert dus Martin gaat even rondkijken. Bij slecht weer zou het concert in een kerk zijn. Grote hitte is ook een reden om het concert naar binnen te verplaatsen blijkt dus we lopen naar de kerk. Daar is het nog steeds heet maar wel een paar graden koeler. Het concert wordt gegeven door een fluitkwintet. Ze spelen 4 stukken van dezelfde componist en het lijkt dan ook allemaal een beetje op elkaar. Daar komt er een strijkkwartet met percussie (percussie moet je zien als een uitgekleed drumstel), dit was wel leuk om naar te luisteren. Met de pauze vertrekken we want je plakt aan de kerkbank dus we gaan maar weer met de metro terug naar ons hotel.

Toch wel jammer dat het zo heet is nu in New York, maar ja het is niet anders.