Zondag 24 februari 2013

Vannacht de ramen open gehad dus Sonja heeft iets beter geslapen. Om half negen opgestaan om het verslag van de vorige dag bij te werken. En ontbeten met een geroosterd broodje met uiteraard weer verse sinaasappelsap en een kopje thee. Helaas is het ook vandaag bewolkt. Het begon nog met een stuk blauwe lucht maar om half tien is daar niets meer van te zien. Maar even kijken wat we vandaag gaan doen.

 

Een tocht dwars over het eiland lijkt ons wel wat. Maar eerst even naar Santa Cruz op zoek naar een pinautomaat want die zijn we hier nog niet tegengekomen. Een pinautomaat hebben we snel gevonden en we gaan op zoek naar de weg die ons de bergen in zal leiden. Het is wat lastig want de GPS stuurt ons steeds de meest smalle steegjes in, waar je dan weliswaar wel met de auto doorheen kan rijden en waarmee je de kortste weg te pakken heb, maar of dat nou handig is.

 

Maar uiteindelijk zitten we op de juiste weg en rijden we door prachtige bossen. We stoppen bij een uitzichtpunt waar je een mooi zicht hebt op de Oostkust. En wat is er gebeurd? Het zonnetje is gaan schijnen en de temperatuur is heerlijk. Dan rijden we verder.

 

We komen uit bij een punt waar je een wandeling over de Rim kan lopen dat doen we uiteraard en op een gegeven moment staan we op een punt waar je zowel de Oost- als de Westkust kunt zien. Je ziet de wolken zo tegen de berg op waaien waarna ze voorbij het hoogste punt direct verdampen. Ook hebben ze hier schermen van heel klein gaas geplaatst tussen de bomen. Als het goed is slaat de waterdamp tegen de schermen waarna het naar beneden sijpelt en opgevangen wordt in een halve regenpijp. Dit water wordt gebruikt voor de irrigatie van het land maar je zou het ook kunnen drinken. Toch grappig om dat te zien.

 

De rim is aan de Oostkant helemaal bedekt met bomen, bovenin pijnbomen en wat lager loofbomen. Maar aan de Westkant zie je allemaal lavagruis met hier en daar een denneboom. We rijden verder en lopen ook een stuk door dit mooie lavalandschap. Uiteraard is hier een cache verstopt dus die wordt 'en passant' nog even meegepikt. 

Lavaduinen  130224 Rim Cloudfall DSC 1451

 

Omdat het al half drie is besluiten we naar Santa Cruz terug te rijden. Na ons ontbijt hebben we niets meer gegeten en trek hebben we wel en hier is niet echt wat te vinden. Via een mooi aangelegde weg rijden we zo Santa Cruz binnen. We rijden wat heen en weer over de boulevard die niet echt mooi is.

 

Uiteindelijk stoppen we bij een tentje waar we wat mensen zien eten. We bestellen wat te drinken en een paar olijfjes en kijken nog wel even in de kaart voor eten. De menukaart bestaat uit allemaal foto's van borden met eten. We hebben trek in pizza maar als we die op de laatste pagina zien, zie je direct dat het foto's zijn van pizzadozen. Daar zitten we niet op te wachten. Ze hebben hier wel WiFi waar we graag gebruik van maken door een 'everything okay' mail naar het thuisfront te sturen en wat op face book te plaatsen. Op facebook ziet Sonja dat je bij een pizzeria zou kunnen 'inchecken' blijkt dat die twee panden verderop zit. Wij afrekenen dus, dan moet je niet langer nadenken.

 

De minilaptop hebben we niet mee dus het plaatsen van tekst op onze website moet jammer genoeg nog even wachten. We wandelen eerst nog een stukje door Santa Cruz waar zeker op zondag echt niets aan is. Alles is gesloten en dat maakt het er niet echt gezelliger op. Als we bij de pizzeria aankomen gaat deze net dicht; Siesta! Om zeven uur bent u de eerstE, ja daar gaan we natuurlijk niet op zitten wachten. Dus we gaan maar een eindje rijden.

 

Dan belanden we in het kustplaatsje Los Cancajos, dit is een stuk toeristischer en er zijn nog restaurantjes open. En ook een pizzeria nou kunnen we eindelijk onze pizza bestellen, en deze is lekker! Daarna rijden we weer terug naar ons huisje waar we de openhaard aansteken, wat nu wel lukt met alle meegenomen dennenappels en kleine takjes. We drinken een koppie thee en daarna weer lekker slapen. Oh ja, we zijn behoorlijk verkleurd vandaag want de zon heeft de hele dag zijn best gedaan.