Dinsdag 12 maart 2012

Vandaag geen nadere plannen. Lekker geslapen en om 9 uur ontbijten bij Casa Hilario. Lekker langzaam aan gedaan en alle online zaken weer bijgewerkt. Helaas lukt het niet om via de Galaxy tab eeder getypte tekst  te plaatsen op onze website. Copy/paste werkt niet. Dat moet dan maar wachten tot we thuis zijn. We typen de tekst wel en dan via de pc thuis over zetten.

Strand bij El GolfoNa het ontbijt richting El Golfo. Een mooie baai met een natuurlijke groene lagune trekt veel bekijks van toeristenbussen, dus daar gaan we ook even kijken. Een earthcache is aan de zuidkant op die plaats gemaakt dus die nemen we even mee. Op het strand van zwarte lavastenen gezocht naar olivine stenen. Een soort kwarts dat in lava terug te vinden is. Een paar kleine stukjes gevonden. Bij de opgang van het strand staat een kraampje grote stukken te verkopen, maar die kleine stukjes zijn net zo mooi!

Vervolgens naar het dorpje El Golfo zelf. Leuk klein plaatsje maar niet veel bijzonders. Wel een opraper-cache gevonden tussen de hopen lava, dat is dan toch wel weer prettig. We rijden door Los Hervinas hier beukt de zee op de lava kust. Tijdens de grote uitbarsting van een van de vulkanen is de lava helemaal tot in zee gelopen. De zee gaat onder het lava door en via een tunnel komt het aan de andere kant weer te voorschijn. Ook nemen we kijkje bij Salinas voor een paar plaatjes en earthcache. De Salinas zijn zoutpannen, via pompen wordt er zeewater omhoog gepompt wat ze laten verdampen en dan blijft het zout over. We besluiten lekker naar onze prive villa te gaan, een broodje te halen bij de supermarkt om de hoek en het prive zwembad eens te proberen. He wat een vervelend leven is dit...... We genieten lekker op ons terras van het zonnetje en lezen een boekie.

Om half zeven rijden we naar Los Helarios voor de zonsondergang. Er is weinig bewolking dus als een grote rode bol zakt de zon langzaam in de zee. We proberen nog om de twee langs vliegende meeuwen voor de langs te sturen voor een mooi silhouet effect maar ze luisteren niet. We gaan dineren in El Golfo een plaatsje hier vlakbij. Martin besteld vis, hij denkt lekkere filet te krijgen want dat was immers het bord dat hij aan een andere tafel aanwees. Maar helaas, hij krijgt vier soorten vis met alles erop en erin en voornamelijk dat laatste is erg vervelend met al die graten. Geen succes dus. De geimporteerde steak, we hebben nog geen koe gezien op het eiland, is een stuk smakelijker.

In het donker rijden we weer naar huis. Onderweg stoppen we nog even om naar de sterrenhemel te kijken. Via google skymap zien we dat de twee hele felle sterren Neptunus en Venus goed te zien zijn. Aan de andere kant staat de rode planeet Mars en ook Orion en de Grote Beer laten zich prima gezien. Ook nog een foto gemaakt, met een sluitertijd van 30 seconden en ja hoor, gelukt.

In onze villa nog wat drinken en tv kijken en dan weer lekker slapen.

{jcomments on}