Donderdag 15 maart 2012

Na het ontbijt zijn we gaan rijden door NP Timanfaya waar we kijkje hebben genomen in het Visitor Centre. Veel gezien en gelezen over de vulkanen van Lanzarote. Met een gids gesproken over een mooie wandelroute naar een vulkaan (dat is voor morgen) en een autoroute naar de kust.

We weten nu hoe we er moeten komen dus we slaan een rabbig pad in en al snel rijden we door landerijen. Noem je dat hier eigenlijk zo? Het zijn wel ontgonnen landjes maar veel groeit er niet. Dat komt natuurlijk omdat het nog winter is. Waarschijnlijk ziet het er over twee maanden wel anders uit maar dat zullen we nooit weten. We komen aan bij een spookdorpje aan de kust de huizen staan er maar verlaten bij. En passant vinden we ook nog een cache dus dat is dan weer meegenomen.

We rijden een stukje verder en komen langs een vulkaan die moet natuurlijk even beklommen worden. Heel gek maar bovenin zit weer een soort grot met allemaal gangen. We henben een mooi uitzicht over de omgeving. We rijden verder naar La Santa een plaatsje aan de Westkust. De golven komen hier drie meter hoog zo aangedreven. Er zijn ook veel boardsurfers te vinden dus we zoeken een mooi plekje en gaan lekker zitten kijken naar de golven en de surfers. Sommige kunnen het echt heel goed en maken kunstjes op hun board en soms gaan ze helemaal schuil onder de krul van de golf om er vervolgens weer uit te surfen.

We rijden terug naar Yaiza waar we dineren bij een bodega en daarna door naar onze villa. Het klinkt en is nog steeds erg luxe hoor!

{jcomments on}