Maandag 12 maart 2012

Vandaag de wekker om 8 uur, want het ontbijt is in de andere locatie Casa de Hilario om 08:30 uur. Het zonnetje schijnt heerlijk en het waait amper, dus daar aangekomen heerlijk ontbeten buiten op het terras. Meteen ook even de WiFi-code gevraagd zodat we op het terras in het zonnetje even de mail, facebook, wordfeud, drawfree, volvo ocean race maar zeker ook geocaching kunnen bijwerken. Ja, je kunt het er maar druk mee hebben. Uiteraard even de collega's lekker gemaakt door een foto van het uitzicht op facebook te plaatsen. Altijd leuk!

Na het ontbijt even terug naar de villa en daar snel vertrokken naar de noordpunt van Lanzarote, Mirador del Rio. Een mooie weg langs de kust gevolgd en onderweg een paar caches gezocht maar niet gevonden: het vervelende hier is dat er teveel gaatjes zijn in de lava brokken waar een kokertje in kan zitten. Je zoekt je echt wezenloos en dan ook nog eens omdat de GPS alle kanten op draait... heel vreemd! Zo sta je er bovenop en zo sta je - volgens de GPS dan - ineens 20 meter verder.... hmmm. En al die caches liggen natuurlijk bovenop een berg.

Enfin, bij Mirador Rio aangekomen blijkt dat je 5 euro moet betalen om van het uitzicht te mogen genieten. Nou, we dachten bij deze het maar over te slaan. Een 100 m terug is het uitzicht vast vergelijkbaar.

Op naar het dorpje Orzola voor een uitgebreide lunch zodat we vanavond fruithap eten en vanmiddag warm. Na een voorgerecht van knoflookbrood en salade waagt Martin zich aan de lokale vangst en die blijkt heerlijk, met overdadig veel knoflook gegrilde vis. Foto zie facebook. Sonja heeft een gepaneerde vis, maar daar zit wat minder smaak aan.20120312_161414_dsc_6493

We vertrekken rond 14uur en na onderweg nog een cache niet gevonden te hebben vanwege een tollende gps, zijn we naar de toeristische attractie Caveas de los Verdes gegaan. Dit is een tunnel in de lavastroom, zo'n 50m onder de grond, die mooi verlicht is. We moeten helaas met een gids mee, dus even wachten tot de groep groot genoeg is en hop onder de grond. De gang is een lavatube waardoorheen lava stroomde uit een uitbarsting van de vulkaan Coronal. Nu is het prachtig verlicht dus het statiefje doet goed zijn werk. Bijna aan het einde van de tunnel is het mooiste gedeelte waar een 'zaal' mooi verlicht is en waarin kunstmatig een meertje is gemaakt dat voor prachtige spiegelingen zorgt. Foto's volgen!

 

Inmiddels is het 5 uur dus we besluiten terug te rijden richting villa en de zonsondergang aan de kust te gaan bekijken bij een lagune waar zout gewonnen wordt uit zeewater. Daar aangekomen is het nog vrij vroeg dus proberen we plaatjes te schieten van de oceaangolven die op de kust stukslaan. En natuurlijk zien we de zon bijna in de zee zakken. Net een wolkenrandje aan de horzion, maar wel mooie kleuren.


20120312_175827_p1080620   Zonsondergang op Lanzarote

Om 8 uur zitten we thuis aan de fruithap en gaan we lekker douchen. Morgen weer een dag, die iets bewolkter lijkt te worden. Het waait inmiddels ook iets meer. We zien wel.

{jcomments on}