Zondag 11 maart 2012

We vertrekken we om 06:05 uur vanaf Schiphol met Transavia naar Lanzarote. Een vroegertje dus vandaag, maar dat betekent wel dat we ook al vroeg op Lanzarote arriveren. We hebben geboekt via Elizawashere.nl en daarbij ook een auto gereserveerd, dus als we aankomen wordt het na de bagage ophalen op zoek gaan naar de auto. Wel lekker hoor, want zo kun je de hele week gaan en staan waar je wilt.

Het aantal geocaches staat bij vertrek op 1026. We zullen zien waar het op staat als we terugkomen :)Bij ons eigen prive zwembad

Na een voorspoedige vlucht komen we aan op een zonovergoten Lanzarote. De bagage oppikken en hup naar de car rental. We hebben een zwarte VW Polo dus die zullen we eens mooi stoffig maken. Alle spullen erin, GPS ingesteld richting Casa de Hilario in Yaiza en gaan. Onderweg meteen even gestopt bij een supermarktje voor wat drinken en flessen water. Het is zondag en je weet het maar nooit misschien zijn 's middags de winkels wel dicht.

Aangekomen bij de casa blijken alle kamers volgeboekt te zijn maar hij heeft een verrassing voor ons we krijgen een upgrade naar een billa, een wat? Een villa. We krijgen een compleet huis voor zijn tweetjes. Echt alles zit erop en eraan. Een huiskamer, compleet ingerichte keuken, kleedkamer, badkamer, garage en ja ook nog een slaapkamer. Als klap op de vuurpijl bevindt zich op een van de terrassen/balkons een prive zwembad. Of het komt door het extra zinnetje bij het boeken; "we zijn 12,5 jaar getrouwd" of omdat hij echt met zijn handen in het haar zat vanwege de overboeking. We zullen het nooit weten. Maar reisorganisatie "Eliza was here" bedankt!

We gaan even relaxen, een tukkie doen/lezen want het was best wel vroeg vanochtend. Daarna pakken we de spullen en gaan een eindje rijden. Al gauw komen we in het National Park Tumanfaya hier om de hoek. Hier zijn echt veel vulkanen en overal waar je kijkt zie je lavablokken en gruis dus alles zwart. Hier worden ze ook wel Montanas del Fuego (vuurbergen) genoemd. We gaan het NP in. Lanzarote is helemaal gecommercialiseerd want het blijkt dat je voor al het bijzondere natuurschoon een entreeprijs betaald. We hebben geen idee wat we gaan zien maar als je ervoor moet betalen dan zal het wel bijzonder zijn. Het blijkt dat we aankomen op een parkeerplaats waar we worden verzocht over te stappen op een bus. De bus rijdt een rondje door het NP. Het voordeel hiervan is dat je direct uitleg krijgt over wat je ziet. Het grote nadeel is dat je de foto's mag maken door het glas heen en vanuit een rijdende bus is dat niet handig. Teruggekomen bij de parking krijgen we nog een demonstratie dat het hier vlak onder de grond nog behoorlijk heet is (280 graden). Hij stopt een paar dorre struiken in een gat en ja hoor na een paar seconden vliegen ze in de fik. Ook hebben ze hier een natuurlijke barbeque: een gat in de lava met een rooster erboven het vlees er op en als je maar lang genoeg wacht wordt het vanzelf gaar. Ook staan er een paar pijpen de grond in. Hij gooit er koud water in en na een paar tellen schiet het als een geiser zo een meter of drie de lucht in.

20120311_160433_dsc_6406   Allerlei lagen lava

We rijden nog een stukje verder naar het Noorden waar we een wandelingetje maken op een berg. Heel Lanzarote is zwart van de lava en je ziet erg weinig begroeiing. Ze hebben hier op alle ontgonnen stukje land muurtjes gezet van lavablokken soms recht maar meestal in de vorm van een halve cirkel. Hiermee proberen ze de gewassen te beschermen tegen de meestal harde wind en hiermee houden ze ook het weinige regenwater wat er valt vast. We hebben nog niet echt een plek gezien waar ook veel gewassen staan maar dat kan natuurlijk ook door het seizoen komen.

Het wordt alweer laat en we besluiten in Playa Blanca te gaan eten. Dit is een erg toeristisch dorp aan de Zuidkust. Genoeg restaurants aan zee. We hebben weinig zin om uitgebreid te eten dus bestellen een pizza. Na het eten weer naar onze casa gereden. Lekker gedouched en om kwart voor negen liggen we al op bed. De ogen vallen dicht. Welterusten!

{jcomments on}