3 juni 2014


Helaas is het nog steeds zwaar bewolkt als we opstaan. Maar vandaag gaan we hier toch weg dus we hopen op goed weer aan de westkust. Na het ontbijt de tassen in de auto en daar gaan we.

Eerst richting Noto en dan de snelweg op. Op onze kaart staat de weg het grootste gedeelte nog als een licht lijntje maar omdat deze al 7 jaar terug op de vakantiebeurs is verkregen gaan we er vanuit dat de weg nu wel eens klaar is. Niet dus. Na een kilometer of 15 kunnen we al naar één B-weg dat is op zich geen probleem maar je doorkruist ook alle stadjes met het bijbehorende file rijden in de winkelstraat. Ook kan het zo maar gebeuren dat je net die ene kuil niet ziet en met de carrosserie op de weg knalt. Oeps maar even stoppen. Niks aan de hand en de band is ook nog hard als je er tegenaan duwt met je voet. Dus we gaan vrolijk weer verder. Om een uur of twaalf begint de zon ook nog te schijnen dus dat is helemaal fijn want dat verwacht je toch echt wel in Sicilië begin juni.

Om drie uur zijn we vlakbij Agrigento en via de Vallei der Tempels rijden we zo naar het B&B. De laatste afslag is even zoeken maar onze GPS piept op het juiste moment zodat we er in 1x op af rijden. Het laatste smalle zandpad over en dan staan we voor het hek.

Even melden en het hek glijdt open, we worden direct welkom geheten door een grote herdershond met de toepasselijke naam Rex. Zonder gegrom of geblaf worden we beide goedgekeurd en mogen we naar binnen. We zijn nu bij B&B Villa Seta een mooi groot huis met heerlijke veranda en zwembad. Binnen zijn de kamers erg modern maar van alle gemakken voorzien. Na ons geïnstalleerd te hebben, drinken we een kopje thee op de veranda. Heerlijk, dit heet vakantie. De WiFi werkt hier uitstekend dus we uploaden de verslagen van de afgelopen drie dagen dan is het thuisfront ook weer op de hoogte.

's Avonds gaan we eten bij een Pizzeria in een rustig gedeelte van Agrigento. Althans dat dachten we. Als we er langsrijden zijn de rolluiken nog dicht en het is toch al ruim over zeven. Hmm dan is ie toch gesloten vandaag. Via de stroom auto's rijdt de file zo de stad in. Door smalle straatjes met schots en scheef geparkeerde auto's Sonja vindt het maar niets. Een restaurant zoeken wordt ook niets dus dan maar iets simpels in het Centre Commercial in Villa Seta.

Daarna rijden we door naar de Vallei der Tempels want we willen de tempels bij avond gaan fotograferen. Helaas kunnen we na 7 uur niet meer het terrein op. Maar het schijnt dat de tempels 's nachts worden verlicht. Dus we rijden een rondje om het terrein wat toch zo'n 4 kilometer lang is en maken op verschillende plekken foto's. Hebben we het statief toch niet voor niets meegenomen. Om half tien wordt het echt te donker en gaan we weer terug naar onze B&B. Morgenochtend gaan we de vallei echt bezoeken.

 

Onderstaand alvast een voorproefje van wat we morgen van dichtbij gaan bekijken.



 

 





{flike}