29 mei 2014

Vannacht heerlijk geslapen. Lekker de balkon deuren open en de rust van het platteland deed ons goed slapen. Was ook wel nodig na die hele lange dag gisteren. Rustig aangekleed en op naar het ontbijt. Altijd weer afwachten wat je krijgt in een B&B. Nou het was voortreffelijk. De geur van gebakken croissants kwam ons al een uurtje tegemoet en ze waren voortreffelijk. Verder verse broodjes en een ander soort gevulde gevuld met marmelade. Verder eigen gemaakte kersen- en appeljam. De kersen hingen twee weken terug nog aan de boom. Heerlijke verse jus d'orange van bloedsinaasappelen en alles uit de eigen boomgaard.

Na dit uitgebreide ontbijt even gekeken wat we vandaag gaan doen. De Etna is verstopt achter de wolken dus het heeft niet veel zin daar heen te rijden. We besluiten richting de kust te gaan en daar eens te kijken wat voor gezellige plaatsjes we doorkruisen. Hoe lager (meer naar de kust) we komen hoe vaker het zonnetje zich laat zien dus dat is een goede beslissing. Onderweg rijden we langs lava velden die vol staan met felgele brem en een soort paarse bloemen een prachtgezicht.

Het rijden door deze Italiaanse plaatsjes is nog een kust op zich. We zijn wel blij met dit kleine autootje want een beetje Hollandse SUV staat in het eerste straatje al helemaal vast. Die Italianen parkeren ook overal hun bolides en er zijn er dan ook weinig te zien zonder krassen en deuken. We stoppen in verschillende plaatsjes om een beetje rond te kijken. Zo ook bij een prachtige klokkentoren. Hij steekt ruim boven het dorp uit en er hangen hele grote klokken in. De voorgevel van deze kerk is gemaakt van lava wat een aparte uitstraling heeft. We proberen nog wat straatjes en doorkijkjes te fotograferen maar het zonnetje is net even te vaak achter een wolk verdwenen.

  

 



We rijden door tot Taormina en dit is echt een toeristische stadje, wat een drukte zeg. Daar hebben we geen zin in dus we rijden er doorheen om verderop de weg landinwaarts weer te nemen.

We gaan naar Gole Dell'Alcantara dit is een heel smalle kloof door het lava heen. Helaas kunnen we de kloof zelf niet in omdat het water te hoog staat. Wel kunnen we bovenlangs een wandeling maken door de botanische tuin. De botanische tuin stelt niet veel voor. Je hebt meer het idee dat het een stuk land is waar ze bij elke boom of struik een bordje hebben gezet met wat het is. Niet echt bijzondere planten of wij zien het niet. Vanaf verschillende punten heb je een mooi zicht op de kloof. Deze is ontstaan door dat de lavastroom het koude water van de rivier ontmoette. De rivier is blijven stromen en heeft deze kloof uitgehold. Na een uurtje hebben we het wel gezien en we rijden verder.

 

   



Via een mooie bergweg langs de Noord en Oostkant van de Etna rijden we weer terug naar Milo. Onderweg nog gestopt bij een Gelateria voor een heerlijk Italiaans ijsje want inmiddels schijnt de zon volop en is het heerlijk warm geworden. De Etna is nu ook helemaal te zien en vlak onder top ligt zelfs nog sneeuw. Ook lijkt het wel dat er nog rook uit de vulkaan komt omdat de wolk aan de top een net iets andere kleur heeft.

 

   

Om zes uur zijn we weer terug bij het B&B waar Martin het bubbelbad vol laat lopen en Sonja nog even foto's gaat maken in de boomgaard.

 



Diner hebben we weer hier in de B&B. Het was gisteren zo goed bevallen dat we het voor vandaag ook maar gevraagd hebben. En een bijkomend voordeel Martin kan gewoon een wijntje drinken. Want Sonja gaat voor geen goud over die steile smalle weggetjes rijden en al helemaal niet als het donker is. Het eten was weer voortreffelijk. Uitgebreide antipasti en een risotto met mushroom als 1e gang. Heerlijk maar weer veels te veel. Een kopje thee toe. Nog even de website bijwerken en wat foto's uitzoeken en dan weer lekker slapen. Vandaag zijn we echt in de vakantiestand gekomen. Heerlijk relaxen!





{flike}