28 mei 2014

En ja we zeiden het al, je kan niet te vaak op vakantie gaan. Ervaringen en indrukken verzamelen over de wereld bestaat er iets mooiers? Ja eigenlijk wel, maar dat is voor ons helaas niet weggelegd.

Vanochtend ging om half drie de wekker. Hmmm dat is wel erg vroeg maar ja het vliegtuig vertrekt om 05:50 uur dus je moet wel op tijd opstaan. Na een aantal drukke maanden op het werk (eigenlijk vanaf thuiskomst uit Nieuw-Zeeland) zijn we beiden blij dat we in februari deze vakantie naar Sicilië al hebben vastgelegd. En nu is het dan zover. Gisterenavond nog snel de tassen ingepakt en we hopen dan ook dat we alles mee hebben.

We rijden zelf naar Schiphol en parkeren de auto daar. Het wel erg vroeg om de ouders van Sonja te vragen om ons te brengen dus die laten we ditmaal maar gewoon slapen. In een half uurtje zijn we op Schiphol en parkeren de auto. We stappen op de bus, die ook midden in de nacht gevuld elke 10 minuten heen en weer rijdt naar de vertrekhal. We lopen door naar de incheck en eigenlijk gaat alles lekker snel. Na een klein ontbijtje lopen we door naar de gate. Dat is nog een hele tippel naar D83 maar geen probleem straks mogen we bijna vier en half uur zitten.

We hebben de mazzel dat we bij een nooduitgang zitten dus lekker ruim. Gelukkig kunnen we net zoals 98% van alle passagiers nog veel slapen en dan wordt de landing al weer ingezet. Eerst een korte tussenlanding in het uiterste Zuiden van Italië en daarna direct door naar Catania. Vanuit de lucht zien we de Etna al liggen.

Om half tien landen we op Catania even wachten op de tassen maar ook die komen al snel over de band aanrollen. Dan op zoek naar het verhuurbedrijf waar de afhandeling ook vlot verloopt. Op zoek naar de Fiat Punto op parkeerplaats 29. Hmmm parkeerplaats leeg, hoe kan dat nou? Nou de wagen staat op plekje 30, de grapjassen. De tassen passen gelukkig in de achterbak dus daar hebben we geen omkijken aan. Lichtjes controleren en daar gaan we.

We besluiten via wat kleine weggetjes rechtstreeks naar het B&B te rijden want we zijn beiden wel erg moe. Onderweg halen we in de supermarkt wat broodjes en drinken en eten dat op de parkeerplaats op. Gelukkig hebben we onze hand-gps bij ons dus we weten steeds waar we zitten. De Italiaanse bewegwijzering is niet erg duidelijk. Geen borden of honderden borden op de kruising waarbij de plaatsnamen ook nog eens steeds op een ander gekleurd bord staan. Nou ja, dat went ook wel weer. Het is niet echt prachtig weer en soms begint het zelfs te regenen. Dat kan toch niet de bedoeling zijn?

 



Ons eerste B&B ligt in Milo een heel klein dorpje halverwege de flanken van de Etna. Onderweg moeten we dan ook veel klimmen. Op een klein weggetje geeft de auto met veel herrie en stank te kennen de helling niet aan te kunnen (ja 1,2 is niet veel motorvermogen). Dus maar langzaam achteruit en kijken of er een andere weg is. Die vinden we zodat we om twee uur aankomen bij B&B Dimora dell'Etna. Nadat we door de poort zijn rijden we over het pad dwars door de kersen boomgaard. We worden hartelijk ontvangen en kunnen onze kamer al op. Dat is fijn want oh oh oh wat zijn we moe.

We frissen ons wat op en duiken ons bedje in. Even een powernap van een paar uurtjes anders slapen we vannacht niet. Om half vijf komt het zonnetje er af en toe door en gaan we bij het zwembad zitten. Wat lezen en gewoon niets. Heerlijk. Als de wolken even helemaal weg zijn voor de zon is het gewoon heerlijk warm. Kijk en dat is toch echt vakantie vieren.

We blijven vanavond hier in het B&B dineren. Lekker makkelijk en wat was het lekker. We begonnen met een antipasti met allerlei verschillende lekkernijen hier uit de wijngaard. Artisjokken, aubergines, tomaten, komkommer en allemaal heerlijk gekruid door een of andere olie of kruiden. Een overheerlijke gevulde omelet en rijstballetjes met allerlei kruiden. Champignons van de Etna en olijven uit de boomgaard. Deze olijven waren echt lekker zacht. Dit komt door dat ze na de pluk de olijven op zout water zetten. Je pakt een ton water gooit daar net zoveel zout in totdat een ei boven water komt drijven (dan is het zout genoeg). Dan worden de olijven erin gegooid en knoflook erbij. Dit wordt samen geperst en blijft dan drie maanden staan. En ja, dan heb je dit als resultaat. Na de antipasti volgde eerste gang. Een spaghetti carbonara met Parmezaanse kaas. Alles klaargemaakt door mama en met veel enthousiasme gepresenteerd door de eigenaar van de B&B Giovanni. Martin had er nog een lekkere zelfgemaakte rode wijn bij. Dit raar maar waar uit de koelkast kwam maar dan ook zoet was. Nee ook deze wijn vindt Sonja niet lekker.

Na een kopje thee en een limoncello voor Martin terug naar de kamer waar we moe maar voldaan in slaap vielen.



{flike}