19 juni 2010 - Schiphol naar Keflavik

We hebben gisteren al online ingechecked, maar zien dat er een stoel ruimte tussen ons zit. Beetje raar, dus toch maar even naar de incheckbalie. Blijkt dat we economy comfort geboekt hebben dus dat we meer ruimte hebben. Nou, laat de champagne maar komen :)

Na een koffie bij de Starbucks (jammie!) en een jus d'orange toch -tegen beter weten in- geprobeerd of er gratis WiFi te vinden is op Schiphol. Maar nee... het blijft betalen bij KPN communication centre, dus dan maar geen internet en het berichtje maar even tikken op de laptop.

Nu nog even wachten voordat we gaan boarden, dus nog even de tijd uitzitten hier. Straks misschien bij de gate nog net de eerste minuten meepikken van Nederland-Japan. Als we met 3-1, 2-1 of 3-0 winnen maak ik winst met de toto (bp-actie) dus we zijn benieuwd!

Nu op naar IJsland!

Om 13:15 ingechecked en we zitten een keertje 'links af slaan bij de ingang', oftewel voor het gordijntje, vlak achter de businessclass. En dat is best leuk voor een keer. Vriendelijke stewardessen, lekker de ruimte (3 stoelen met z'n 2-en) en prive-entertainment. En nog mooier.... we hebben het naar New York op de heenreis straks ook nog een keer! Heerlijk!

Maar goed, daar gaat het natuurlijk niet om, want we zijn inmiddels in Keflavik geland.

Sonja bij cache

Sonja kon haar nieuwsgierigheid niet bedwingen, want we zijn meteen op de luchthaven gaan zoeken naar de eerste geocache (schatzoeken). En ja hoor, net buiten de ingang, bij de parkeerplaats (wij met de tassen op de trolley over het parkeerterrein....) lag de cache verstopt. Makkelijk gevonden toch wel en er zaten ook nog leuke travelbugs in, waar we er natuurlijk een van meegenomen hebben. Die wil naar Tokio, dus misschien gaat daar de volgende vakantie dan wel heen.....:)

Met de taxi vervolgens naar het hotel Keflavik gereden. Er is hier namelijk geen openbaar vervoerbus en lopen was geen optie. Bij inchecken kregen we een kamer in het achteronder, dus Sonja ging natuurlijk terug naar de lobby, want we zouden zicht op lavavelden en de kust hebben. En ja hoor, geregeld. Kamer 302 heeft zicht op de kust en is nog een stukje ruimer ook. Nu 3 bedden in plaats van 1 2-persoons.

 

 

Na het installeren even een rondje door het dorpje gelopen. Langs de rotsige kust gelopen waar de lupine groeit als onkruid.

 

Martin in  lupineveld

Het staat er helemaal vol mee. Het is trouwens prachtig weer hier. Lekker zonnetje, met mooie wolken en een fris briesje. Zo mag het van ons wel 2 weken blijven!

In het dorp bij de Subway een heerlijk broodje gegeten. Ook een supermarkt gevonden in dit dorp, die zelfs 24 uur per dag open is. De hele week door.....! En dat in dit dorp waar het wel uitgestorven lijkt, maar dat is blijkbaar maar schijn.

Nu in het hotel voetbal kijken. We hopen nog op een kleine samenvatting van Nederland-Japan, maar in ieder geval hebben we met 1-0 gewonnen. Wel te weinig voor een uitbetaling bij de toto maar ja.... je kunt niet alles hebben.

Morgen dus even inkopen doen als we de camper hebben opgehaald en op rit gaan.