Donderdag 4 augustus 2011

Het heeft de hele nacht geregend en helaas het is nog niet opgehouden. Dus we gaan eerst maar lekker rustig ontbijten en dan zien we wel. Het miezert nog steeds en het hele eiland zit in de wolken of eigenlijk de 'kanaalmist'. We besluiten de bus te pakken die het hele eiland rond rijdt. Misschien is het verderop wel beter weer en anders blijven we lekker zitten en komen we vanzelf weer bij het hotel uit.

Alles mee ponchos, fotocamera en wat te drinken, dus we gaan. De bus komt al gauw en dat is maar goed ook want je wordt ook van 20110804_173342_dsc_0614miezer behoorlijk nat. Echt het hele eiland zit in de wolken dus er is weinig te zien. Het zou bij helder weer wel een mooie rit zijn want de bus rijdt helemaal langs de kust.

In het noorden lijkt de miezer wel een stukje minder dus we besluiten uit te stappen. We trekken de ponchos aan en als een blauwe en rode Sinterklaas lopen we door de duinen. Hier zijn natuurlijk weer een paar caches verstopt dus de bedoeling is dat we die vinden. Dat lukt ook wonderwel. Na een uurtje is het droog en kunnen de ponchos weer uit, gelukkig. Want het is toch wel zweten zo'n ding. We lopen via de noordoostpunt langs de kust naar het zuiden. We klimmen nog een rotspartij op die bij vloed onbereikbaar is maar nu over land te bereiken is. Ook daar op een onmogelijke plek een mooie cache gevonden.

 

Bij een stalletje bij een strandje, waar het nu geen weer voor is, een lekkere warme koffie en choco gedronken. Inmiddels begint het zonnetje af en toe door de wolken heen te komen dus dat is mooi. We lopen verder en komen uiteindelijk uit in het noorden van St. Peter Port waar we de bus weer nemen maar dan nu tegen de klok in.

Bij Lihou Island in het zuidwesten stappen we uit. Ook dit is een eiland dat allen bij eb te bereiken is en gelukkig we zijn er bij het juiste tij. Via een pad wat soms behoorlijk glibberig is lopen we naar het eiland. Soms moet je zelfs via de keien door het water omdat de vloed alweer een beetje op komt zetten. Ook hier liggen weer vier caches verstopt en deze vinden we ook allemaal. En dan snel het eilandje weer af want het tij komt opzetten en dan kan je niet meer weg. Je zal een paar uur moeten wachten tot het weer eb wordt....

             Martin en Sonja op Lihou Island         Martin drukt de Duitse bunker helemaal fijn

We maken nog een paar grappige foto's met zo'n Duitse wachttoren wat dan net de toren van Pisa wordt. Je kent ze wel: omduwen of tegenhouden. Nou wij duwen hem helemaal fijn. Dan pakken we de bus weer naar het hotel want het is inmiddels al weer zes uur geworden.

We dineren in het hotel want we hebben geen zin om nog op pad te gaan.