Woensdag 3 augustus 2011

Vandaag stond de wekker vroeg want we moeten de fietsen nog terugbrengen naar de verhuurder. Na het ontbijt de fiets gepakt en naar de stad gereden. Lopend weer terug naar het hotel, waar we nog even lekker op bed een boekie liggen te lezen want de bus komt pas over een half uur. En dan gaat de telefoon. Waar zijn jullie, de bus staat er al! Nou ja, gelukkig was alles al ingepakt maar je gaat dan toch raar weg.

De bus brengt ons naar de haven waar we inchecken op de veerboot naar Guernsey. Dit is een hele grote trimaran die ons met circ20110803_142321_dsc_0447a 66 kilometer per uur naar Guernsey brengt. We gaan eerst langs de zuidkust van Jersey waar we nu vanaf zee de vele plekjes zien waar we langs gefietst zijn. Ook het Corbiere punt is mooi te zien. Nu is het een rotspuntje in zee want het is vloed. Dan de open zee op en al snel zien we de kust van Guernsey opdoemen in de verte.

Alle bagage is gelukkig ook meegekomen en we worden met een busje naar ons hotel gebracht. We hebben nu een iets ruimere kamer en het is ook wat koeler op de kamer dus dat wordt beter slapen. Na het inchecken halen we in de supermarkt even verderop een broodje en wat te drinken. Ook vinden we daar onze eerste geocache op Guernsey bij een prachtig mooi kerkje met weer allemaal van die verzakte grafstenen.

 

Na het broodje te hebben opgegeten pakken we de bus naar St. Peter Port. Dat is hier heel gemakkelijk. De bussen rijden hier allemaal een vaste route en op gezette tijden. Als je instapt betaal je 1 pond en dan kan je blijven zitten totdat de bus bij de remise is in de St. Peter Port. In St. Peter Port lopen we een stukje langs de kust waar we weer mooie kanonnen kunnen bewonderen maar ook natuurlijke Kanonnen in een oud fortzwembaden. Aan de kust zijn hier afgebakende stukken die bij vloed weer helemaal vollopen zodat het water elke 12 uur ververst wordt.

St. Peter Port heeft een mooie haven met veel zeilbootjes, we lopen de pier af tot aan de vuurtoren en weer terug. Verder slenteren we wat door het stadje. We eten bij een Thai ergens buiten bovenop een woning. En dan gaan we weer terug naar het hotel.

Net op tijd want 's avonds begint het te regenen.