Vrijdag 5 augustus 2011

Vandaag hebben we een Smart cabrio gehuurd. We gaan dus fijn een eindje rijden. We proppen de rugzak en de fototas in de achterklep en rijden maar. Het is een heerlijk klein karretje waar we mooi alle weggetjes mee kunnen nemen. Met een grote auto heb je hier soms wel een probleem zo smal zijn de weggetjes. En de dijkjes langs de kant van de weg zijn soms zo hoog dat je niet echt kunt kijken of er verkeer aan komt op de kruisende weg. Maar met zo'n klein bakkie kun je dat dus wel. Lekker geen motorkap en hard rijden kan hier toch niet.

20110805_151958_dsc_0688Eerst rijden we een stuk langs de kust waar we soms uitstappen om een stukje te wandelen. Het zijn hier prachtige rotspartijen dus veel te klimmen en te klauteren. In het binnenland zie je dan weer prachtige meertjes met heel veel groen eromheen.

 

Het wordt een lekker daggie met 's middags nog een heerlijk brandend zonnetje zodat de kap open kan. We genieten van een ijsje op het strand en dan komt er ook aan deze dag weer een eind.

We rijden nog even langs Little Chapel. Dit is een mini replica van de grote kerk van Lourdes incl. Mariabeeld. Deze kapel is gemaakt van allemaal scherven van porcelein. Je ziet de eierdopjes of stukje schotel dan ook overal zitteLittle Chapeln in de muren. Ook is er gebruik gemaakt van grote schelpen. Dit is de kleinste kerk ter wereld en er kan een mis opgedragen worden voor maximaal 8 personen. Toch wel grappig om te zien.

's Avonds rijden we nog even naar een punt aan de zuidwestkust. Want het zou nog wel eens een mooie zonsondergang kunnen worden. Helaas, het zijn wel mooie wolken maar net iets te veel voor en mooie zonsondergang. Wel is het erg koud.

 

Zaterdag 6 augustus 2011

Vandaag is het alweer de laatste dag van dit weekje kanaaleilanden. Het is niet zo erg mooi weer maar we besluiten om toch nog een stukje te gaan wandelen hier achter het hotel. Via een smal weggetje lopen we naar de kust waar we weer helemaal naar boven klimmen voor een prachtig uitzicht over de kust en de zee. Via het bos en smalle paadjes lopen we weer terug richting hotel waar we na drie uur weer aankomen.

Dan even opfrissen in het toilet en wachten tot de bus ons komt halen om naar het vliegveld te gaan. Dat is echt lachen, want we zitten net in de bus of we zijn al op het vliegveld. De afstand is nl. 1200 meter. Maar ja, anders moet je met je bagage langs de weg lopen en dat is ook niet alles.

Na het gebruikelijke wachten stappen we in de Fokker 50 die ons naar Rotterdam Airport brengt. We vliegen eerst helemaal naar het Noorden en gaan over Engeland via Londen naar Rotterdam. Helaas hebben we het laatste half uur last van flinke turbulentie dus niet helemaal prettig.

Het uitstappen en de bagage van de band pikken gaat weer razendsnel en zo zitten we 15 minuten later alweer in de auto op weg naar huis.