Jersey 31 juli 2011

Helaas hebben we geen airco op de kamer en was het behoorlijk warm, dus echt goed hebben we niet geslapen. Het ontbijt was wel overheerlijk dus daar lekker van genoten.20110731_094943_dsc_0090

Alle spullen bij elkaar gezocht: fotocamera, genoeg drinken en wat te eten voor onderweg en weer op de pedalen. Het doel is vandaag het Noordoosten van het eiland. We rijden door het binnenland waar we al snel een prachtig kerkje tegenkomen. Ook de begraafplaats is heel mooi met van die mooie verzakte grote verweerde stenen en soms gewoon beeldhouwwerken op de graven. Hier geprobeerd om mooie foto's te maken want we moeten natuurlijk wel blijven oefenen.

Weer verder gefietst. Hier op Jersey heb je speciale 'Green lanes' dit zijn mooie smalle weggetjes vaak helemaal overgroeid door de bomen en struiken. Een groot voordeel van deze lanes is dat de fietsers en voetgangers hier voorrang hebben dus de auto's laten je mooi voorgaan. Nu komen we gelukkig niet heel veel verkeer tegen maar toch is het lekker als je door kan fietsen als je weer eens een heuvel op moet.

Aan de oostkust aangekomen nemen we een kijkje bij een oud kasteel Mont Orgueil Castle. Hier lekker rondgestruind daarna weer verder naar het Noorden. Vlak voordat we bij de Noordkust aankomen moeten we een heel smal weggetje afdalen. Dit is best wel eng met een paar van die blokjes als remmen. We realiseren ons ook direct dat we ditzelfde weggetje ook weer omhoog moeten klimmen dus dat wordt zweten. Als we aan de kust zijn, zien we de kanaalmist zo naar binnen drijven. Zitten we eerst nog te kijken naar een prachtig strandje bij een dorpje, een paar tellen later is het in zijn geheel verdwenen in de wolken. En de temperatuur zakt ook direct een paar graden dus maar weer terug naar de fiets gelopen en de klim terug gestart.

Even verderop is ook weer een mooi strand en ook daar kom je via een super lange afdaling. Gelukkig is deze weg van betere kwaliteit en ook een stuk breder dus we kunnen ons met flinke vaart laten zakken. Dat scheelt een hoop gerem als je een stuk vooruit kan kijken. Het is een mooi strandje ineen geklemd tussen de rotsen met halverwege een hoge rotsberg waarop een cache verstopt ligt. Na het nodige klimwerk naar boven hebben een mooi overzicht over het strand en vinden we de cache ook nog, altijd leuk. We verwennen onszelf met een lekker ijsje waarna we de klim naar boven weer starten. Het is echt een hele zware lange klim dus dat wordt afstappen want je raakt helemaal over je adem heen en omdat er ook gewoon verkeer is, is afstappen een stuk veiliger. Het grappige is wel dat als je langs fietst de automobilisten je vol bewondering aankijken en je soms zelf gewoon aanmoedigen.

Het stuk terug naar het hotel is overwegend dalend dus dat is wel lekker na zo'n fietsdag. Het eiland is ook een beetje schuin waarbij het in het noorden een stuk hoger is. Dit betekent niet dat het een vlakke afdaling is want het hele eiland is heuvelachtig.

Om acht uur zijn we weer terug in het hotel waar we nog net een pizza kunnen bestellen nadat we een verfrissende douche hebben genomen.