30 december 2018

Even naar Zhaoqing

's Ochtends hadden we nog vrij dus toch maar even wat langer blijven liggen. Daarna nog even naar de Mall gelopen. Onderweg nog een Ford Mustang gezien die zichzelf in een wegafzetting had geboord. Zonde. In de mall is het één grote warboel van prikkels. Apparaten die tegen je beginnen te praten, lichten die aan alle kanten flikkeren. Verkoopsters die hun waar staan aan te prijzen via een microfoon. Ja en dat vlak naast elkaar dus mochten we al Chinees verstaan dan versta je er nog niets van. Al snel maar weer naar buiten waar toevallig? een Starbucks zat en laten daar nou nog meer LSC-ers zitten.

Weer terug naar het hotel want het is tijd voor de lunch. Daarna de bus in waarmee we direct doorrijden naar de concert locatie in Zhaoqing. Thuis hadden we nog het één en ander over deze plaats uitgezocht. Zo ligt het prachtig aan een meer en langs de Xijiang rivier en zou het hotel op loopafstand van het theater liggen. Maar het wordt een bliksembezoek aan deze stad met alleen een concert en diner.

 

Bij het Zhaoqing Xingyan theater hangt weer een prachtig groot billboard buiten waar ons concert op wordt aangekondigd.

 

20181230_144523  20181230_145026 

 

Helaas binnen in het theater is het echt Chinees steenkoud echt niet normaal meer. Dat wordt repeteren met de jas aan. Zo dat is echt een verschil met gisteren. Maar wel weer wat we gewend waren in de andere jaren dat we in China op tournee waren.

 

20181230_145441  20181230_145454 

 

Helaas hier is er weer het één ander mis met de huurinstrumenten. Nu ontbreekt de harp en een compleet drumstel. De harp komt ook niet dus we kunnen niet alle nummers spelen. Niet erg want voor vertrek hebben we echt een tijdslot. Tijdens de repetitie komen de laatste instrumenten en lessenaars ook dus uiteindelijk zijn we compleet. Speciaal is hier dan weer een xylofoon die nu toetsen heeft van 2 cm breed toch wat anders dan de toetsen van gisteren van wel 5 cm breed. En oh ja, had ik al verteld dat de paukenist gisteren in spiegelbeeld moest slaan. Normaal staan de pauken van hoog naar laag voor je maar de pauken van de afgelopen twee concert stonden precies andersom. Nu dacht ik altijd dat dat zo omgedraaid kon worden maar het blijkt dat het pedaal uit het lood zit dus je kan ze niet andersom zetten. De paukenist heeft zich er letterlijk goed doorheen geslagen want ik geef het je te doen als alles plotseling in spiegelbeeld moet. Net zo iets als met je armen gekruist je fietsstuur vastpakken en dan fietsen. Dat gaat niet goed. Maar hem lukte het. Chapeau.

 

20181230_150911  20181230_152822

Dineren doen we in een restaurant even verderop. Mij smaakt het niet echt dus ik ga voor de krentenbol die we in de rugzak hebben meegenomen. Toch handig die bollen die zo 10 dagen goed blijven, daar kan je altijd op terugvallen in een vreemd land. In het restaurant is het net zo koud als in het theater dus dat is eten met de jassen aan. Gelukkig staat er wel een potje thee op tafel, proost.

 

20181230_175947

Dan is het omkleden en kan het concert beginnen. Het is echt een razend enthousiast publiek. Veel applaus en er wordt veel gefilmd wat altijd een goed teken is. Dit keer geen pauze want we moeten snel de bus in. We spelen het programma niet helemaal en dat is dan altijd jammer (die mensen waren zo enthousiast). Helaas kunnen we geen foto moment doen want omkleden en dan hup de bus in.

 

20181230_programma120181230_programma2

We moeten snel de bus in omdat om 23:00 uur de snelweg wordt afgesloten en dan kunnen we niet meer naar ons volgende hotel komen. Dus er zit best wel een stuk stress achter. Maar zo georganiseerd als we zijn, het lukt en iedereen zit 15 minuten na de laatste noot omgekleed en met alles weer in de bus. Martin nog even in paniek waar is mijn telefoon maar gelukkig ergens diep weggestopt in de rugzak gevonden. Zo we kunnen zitten voor een lange rit naar Shenzhen.

Om één uur komen we bij het hotel. Nog even een georganiseerde chaos want iedereen moet met degene waarmee ie op de kamer zit zijn paspoort laten zien en op de foto en krijgt dan pas de sleutel van de kamer. Maar om twee uur liggen dan toch gedoucht in bed voor een kort nachtje.



{flike}