Van 27 december tot 5 januari reist Vocal Dating met de voorstelling ‘Viva La Vida’ door China. Vijf jonge zangers begeleid door bijna vijftig orkestleden maken een tiendaagse tournee langs de oostkust van China.

Maar voor vertrek vindt op 12 december de spetterende première plaats in Theater De Flint in Amersfoort.  

 

 

Poster

 

Viva La Vida

De voorstelling ‘Viva La Vida’ is een moderne interpretatie van de klassieke Weense nieuwjaarsconcerten, uitgevoerd met volledig orkest en vocal group. Nieuwjaar wordt overal ter wereld gevierd. Zelfs in China wordt op veel plekken het Westerse nieuwjaar gevierd met deze concerten. In deze voorstelling wordt de start van een nieuw jaar en nieuwe mogelijkheden gevierd. Naast klassieke werken voor orkest, neemt deze veelzijdige muzikale reis de bezoeker mee van Michael Jackson, ABBA tot Daft Punk en viert volop het leven. ‘Memory’ uit de musical Cats vormt een terugblik op het afgelopen jaar, maar een nieuwe jaar biedt ook compleet nieuwe kansen in ‘Euphoria’. De voorstelling swingt door met onder anderen de opzwepende ‘Latin Medley’, Chinese volksliedjes en eindigt traditiegetrouw met de ‘Radetzky March’.  Het orkest staat onder leiding van Gerben Kruisselbrink (T).

De première van de Chinese tournee vindt plaats exclusief plaats in Theater De Flint in Amersfoort op 12 december a.s. om 20:00 uur.

Dit is de enige mogelijkheid om ‘Viva la Vida’ in Nederland te zien.   Koop hier uw kaarten!

 


Tournee China

Om culturele uitwisseling naar beide kanten te realiseren, reist Vocal Dating niet alleen met de voorstelling ‘Viva La Vida’ door China van 27 december 2015 tot 5 januari 2016, maar brengt ook Chinese liedjes naar Amersfoort. Zo geeft Vocal Dating Nederlands publiek een inkijkje in de Chinese muziek tijdens deze première. Daarnaast wordt ook een stuk Nederlands cultureel erfgoed meegenomen naar China met ‘Aan de Amsterdamse grachten’.

Met een gezelschap van in totaal 56 man, bestaande uit muzikanten, zangers, dirigent en technici, worden alle grote concert- en theaterzalen van de regio’s rondom de steden Shanghai en Hangzhou aangedaan.

 

Over Vocal Dating

Sinds haar oprichting in december 2013 is Vocal Dating, als stichting, actief in het organiseren en faciliteren van culturele uitwisselingsprojecten. Met haar eigen grootschalige producties brengt zij uniek talent bij elkaar in projectgezelschappen. Beide oprichters, Caroline Grasmeijer en Arjan van der Star, hebben brede ervaring in het muzikaal en creatief vormgeven van producties waarin verschillende kunstdisciplines worden gecombineerd. In hun werk stellen zij passie, performance en professionaliteit op een gelijkwaardige manier centraal en werken zij aan muzikale totaalproducties waarin deze drie elementen naadloos samensmelten. Vocal Dating is in oktober 2014 op tournee naar China geweest met de voorstelling 'Take A Chance On Me' en in maart 2015 met de voorstelling 'New York State Of Mind'. Eind december a.s. gaat de voorstelling 'Viva La Vida' van Vocal Dating on tour in grote theaters in China. Voor de geluidtechniek werkt Vocal Dating nu voor de derde keer samen met Albsound.

 

 

{flike}