Vanochtend rustig opgestaan, na het ontbijt gaan we naar de kust. Eerst naar de duinen die hier liggen. Bij Maspalomas ligt circa vier vierkante kilometer zandduinen. Dit is op zich wel bijzonder omdat de verdere kust van Gran Canaria voornamelijk bestaat uit ruige rotskust met af en toe een klein zandstrand. De duinen zijn hier helemaal kaal en daarom heeft de wind ook geheel vrij spel. Je ziet het zand van de duintoppen afwaaien. Af en toe een Tamarixboompje zorgt voor de afwisseling.

De duinen van Maspalomas

We lopen een eind langs de kust naar het Oosten dat kan hier heel mooi omdat er langs de kust een mooie wandelboulevard ligt. We lopen door tot in Playa d’Ingles. Dit is het oudste gedeelte van de bebouwing hier aan de Zuidkust gelukkig zitten wij in een hotel in het veel rustigere Maspalomas.

 

Onderweg vinden we nog een aantal geocaches en dat is altijd leuk natuurlijk. ’s Middags rijden we naar Bahia Feliz in het Oosten en daarna weer terug naar het Westen van Maspalomas waar we ook nog een aantal schatten naar boven toveren. Het is een goede dag waarbij we veel mooie plekjes zien hier in de omgeving.

 

Om half zeven zijn we weer terug op onze kamer waar we het zand uit de haren wassen en constateren dat we vandaag een kleurtje hebben opgelopen in het gezicht. We gaan uit eten bij hetzelfde restaurant als eergisteren. Dit was ons goed bevallen dus waarom zullen we gaan lopen zoeken. Martin gaat zelfs weer voor dezelfde pizza en Sonja kiest voor een gerecht met kip in mangosaus. Het smaakt weer voortreffelijk en sluiten ook deze maaltijd af met een heerlijk (ja echt) glaasje Butterscotch.

 

Straks even via internet de stoelen in het vliegtuig vastleggen, de website bijwerken en de gescoorde caches registreren. Morgen is ons laatste dagje waarop we nog even de bergen in gaan om vervolgens naar het vliegveld te rijden.