Vanmorgen vroeg ging om 2 uur de wekker al. Allebei hadden we die paar uurtjes evengoed heerlijk geslapen. Alleen, een probleem, de snert van gisterenavond bij mijn ouders (pa werd 67 jaar) is erg zwaar gevallen. We zijn zelf met de auto naar Schiphol gereden, auto geparkeerd op P3 en al snel kwam de bus die ons naar de vertrekhal bracht. Inchecken hadden we al via internet gedaan dus we hoefden alleen de bagage af te geven. Dan is het even wachten wat we voornamelijk slapend doorbrachten. Naar de gate waar we zo doorkonden. Zaten we allemaal in het vliegtuig bleek er in iedere stoel een verkeerde safety card te zitten. Raar denk je, want het vliegtuig blijft hetzelfde en de kaart ook. Maar de kaarten werden snel met een busje gebracht en een snelle wisselactie zorgde ervoor dat we toch op tijd de lucht ingingen. De start iets anders omdat het vroor, de motoren waren ingesprayd met een antivries en aan het begin van de startbaan geven ze vol gas met de voet op de rem om de motoren helemaal schoon te blazen en dan rem los en racen over die baan. Snel de lucht in en proberen te slapen. We hebben de mazzel dat we met zijn tweeën 3 stoelen hebben dus we zitten iets ruimer en kunnen de benen schuin tussen de stoelen stoppen.

 

Om negen uur (1 uur tijdsverschil) landen we na een voorspoedige vlucht op Gran Canaria. Dan is het nog even wachten op de bagage waarna we de auto ophalen. Gaat allemaal lekker snel. We hebben een Volkswagen Polo. In de parkeergarage verruilen we de spijkerbroeken voor een korte variant want het is hier heerlijk warm, 26 graden! In een dorpje halen we water en een pak jus en met een krentebol van thuis kunnen we op pad. We gaan al snel de bergen in. Eerst naar Caldera de Bandama dit is een gr

Caldera de Bandamaote vulkaankrater ontstaan in 1970. Van bovenaf heb je een mooi uitzicht over een deel van het GC en de krater natuurlijk. Er ligt hier ook een geocache en deze wordt gevonden ook. We lopen nog een stuk naar beneden de krater in en komen uit op een mooi uitzichtpunt. Overal om je heen schieten de hagedisjes in allerlei formaten weg. We klimmen weer naar boven. Het is wel een behoorlijk stukje klimmen maar dat komt voornamelijk omdat we erg moe zijn en allebei een vreemde buik hebben.

 

Mooie bloemenWe besluiten door te rijden richting het hotel, dit ligt midden in de bergen en het is een prachtige rit. Overal om je heen reuze cactussen en agaves. Ook staan de bougainvillas hier nog of alweer in bloei een schitterend gezicht. Op het eind rijden we door allemaal dennenbossen en komen dan bij een prachtig uitzicht over de vallei bij Tejeda met zicht op de Roque Nublo. We stappen uit om hier even rond te kijken. Dat is een verschil, het waait hier behoorlijk en door de stijging (we zitten nu op 1600 meter hoogte) is het hier behoorlijk koeler. De fleecetuien worden maar weer te voorschijn gehaald.

Uitzicht op Roque NubioOp de GPS verschijnt een kistje, dat betekend dat we hier ook even kunnen zoeken. Eerst denken we dat we collegas tegenkomen maar zij blijken op zoek naar eetbare paddestoelen. Ze hebben al een hele zak vol en gaan nog driftig verder. Omdat ze zo opgaan in hun gezoek kunnen wij ongestoord opzoek naar onze schat en vinden die dan ook. Het uitzicht hier is werkelijk magnifiek.

We rijden door naar het hotel. Op de site stonden coördinaten die we overgenomen hebben op de GPS dus het vinden zal geen probleem zijn. Maar waar het zou moeten zijn staat helemaal niets ook niet vlakbij of zo. Alleen maar bomen en rotsen we rijden verder met de wetenschap dat we ook een telefoonnummer hebben maar dan komen we in Cruz de Tejeda en herkennen we de Parador van de plaatjes. Dus toch nog gevonden! We checken in en worden rondgeleidt door de parador. De kamer is werkelijk prachtig, echt zoals we hadden gezien op internet, ja het kan echt!

Uitzicht vanuit de hotelkamer, mooie wolken boven het dalAls klap op de vuurpijl hebben we een groot balkon met het gigantisch mooie uitzicht op de vallei onder Cruz de Tejeda en op de achtergrond de monoliet Roque Bublo. We halen de bagage en nemen gebruik van de kamer. Martin gaat even lekker liggen slapen en Sonja doet het een en ander op de laptop. Gevonden caches loggen, mail naar thuisfront, foto's erop zetten en de website bijwerken. De taken zijn prima verdeeld.

 

We nemen een verkwikkende douche en gaan dineren in het hotel.