Maandag 3 juni

Na het ontbijt stappen we in de auto voor een rondje naar het Zuiden. Het doel is Lac de Pavin maar uiteraard gaan we daar niet rechtstreeks heen maar maken we gebruik van kleine landweggetjes. Lac de Pavin is een bijna perfect rond kratermeer en je kan er mooi omheen wandelen. Wat we uiteraard doen. Het is nog een behoorlijk tippel maar een paar uur later komen we weer uit bij de auto.

 


Dan rijden we verder naar het plaatsje Besse. Dit heeft nog een heel oud stadcentrum met een kerk uit de 13de eeuw. We lopen een rondje en gaan nog even de boulangerie/patteserie in voor wat lekker.

Dan rijden we door en over de bergen weer terug naar ons B&B en dineren in het dorpje Bourboule met een Framburger. Ja een gewone hamburger met frieten.


Dinsdag 4 juni

Vandaag is het helder weer dus we gaan naar de Col de Sansy. Met de telecabine gaan we naar boven en dan kunnen we nog naar de top klimmen. Er ligt hier nog veel sneeuw. Soms loop je op het pad en dan plotseling is de armleuning (langs het pad) op enkelhoogte omdat er gewoon een meter sneeuw ligt. Het is uitkijken waar je loopt en goed je voeten neerzetten maar uiteindelijk staan we op 1.886 meter hoogte. We kunnen mooi ver kijken en zien en herkennen de diverse dorpjes in de omgeving. We krijgen ook nog een fly by van de Patrouille de France. Twee straaljagers die wel heel dicht langs de top lijken te scheren.

 


Dan beginnen er toch een aantal wolken te komen en beginnen dan ook weer aan de terugtocht. Dan lijkt het als of we een lawine horen en dat blijkt ook zo te zijn er komt een skieer naar beneden die zelf een kleine lawine veroorzaakt. Het gaat allemaal goed en later komt er ook nog een tweede naar beneden. Toch raar hoor skieën in verse sneeuw op 4 juni.

Op de top gaan we lunchen want de kabelbaan heeft pauze. Met de eerste cabine gaan we naar beneden en we zijn niet de enige, de cabine is helemaal vol gepropt maar het gaat allemaal goed.

We besluiten een bezoekje te brengen aan de Kathedraal van Orchival. Dit dorpje ligt een stukje naar het Noorden maar inmiddels schijnt weer af en toe de zon dus dat is heerlijk rijden over de bergweg. De kathedraal is van buiten mooier dan van binnen maar we kunnen toch een paar sfeerfotootjes maken. Ja, we moeten wel blijven oefenen natuurlijk.

 


 


Terug in de B&B nemen we een duik in het zwembad en jacuzzi waarna we heerlijk in de serre in het zonnetje liggen. Een apperatiefje erbij dat is toch een heerlijk vakantie gevoel. Daarna nog even op de massagestoelen dus een lekker relaxte afsluiten van een vakantiedagje.


Woensdag 5 juni

Vandaag gaan we naar de Puy de Dome. Een berg ten Westen van Clermont Ferrand. Het is eigenlijk geen berg maar een vulkaan (een van de vele hier in de omgeving). We gaan met een treintje de berg op en lopen een rondje over de top. Het is prachtig weer en kunnen erg ver kijken ook zijn er veel parapenters die met een parachutte zo de berg aflopen en op de thermiek heerlijk rondzweven. Op de top zijn ook nog de resten te vinden van een Romeinse tempel van Mercurius. Het is niet meer dan een hoop oude stenen maar ze zijn druk bezig om de stenen weer zo neer te leggen zodat het weer een beetje op een tempel lijkt. Met het treintje gaan we ook de berg weer af en rijden door het prachtige landschap weer terug naar de B&B.


 


Onderweg stopen we nog bij een tweetal uitgesleten berghellingen. La Roche Tuiliére en de Sanadoire twee uitgesleten bergen waar je ook nog basaltpijpen in te zien zijn.


 


We lopen er een rondje en gaan dan terug naar de B&B waar we nog even gaan zwemmen. Dat kan het zwembadje is niet erg groot maar door de jetstream kan je tegen de stroom inzwemmen en kan je echt wel een beetje trainen. Oppassen dat we morgen geen spierpijn hebben.

's Avonds zijn we uit eten geweest bij Le Boeuf dans l'Assiete in Mont d'Ore. Hier hebben we een heerlijke filet de boeuf gegeten zo mals als boter. Heerlijk.


Donderdag 6 juni

Voor onze laatste vakantiedag hadden we bedacht om lekker relaxt te gaan fotograferen in het dorpje Bourboule.

Na heerlijk rustig te hebben ontbeten lopen we gewapend met camera en statief om elf uur het dorpje in. Eerst gaan we naar het park. Het is een prachtig park maar helaas weinig te fotograferen bloemetjes. Ook hier lijkt het nog wel lente want alles is erg laat. Heel veel bomen die nog niet volledig in het blad zijn.


   


In het dorp is het vele oude vergane glorie op zich natuurlijk mooi foto onderwerp maar ja dan staat de zon weer precies aan de verkeerde kant. Ja als je er op gaat letten is er altijd wel wat. En heb je een mooie compositie en ben je bezig de juiste belichting uit te zoeken verdwijnt de zon net achter een wolk en kan je weer opnieuw beginnen. Het leven van een amateur fotograaf is zeker niet gemakkelijk. Soms verlang je wel terug naar de klik klak vakantie kiekjes dan is het allemaal niet zo ingewikkeld. (Toch maar niet hoor, het is veels te leuk als het wel lukt).

In het dorp staat een prachtig kerkje dus daar kunnen we wel een aantal leuke plaatjes schieten. Er zijn prachtige gebrandschilderde ramen in allerlei felle kleuren. Als het zonnetje er dan doorheen schijnt is het helemaal mooi.


   


We lopen weer verder door het stadje en maken nog een paar shoots en dan is het wel weer genoeg.

We gaan terug naar ons B&B om alle foto's van de afgelopen dagen op de laptop te zetten en de website bij te werken. Buiten wordt het steeds donkerder tot het begint te regen. Nee, hagel grote hagelstenen vallen naar beneden sommige ruim een centimeter groot. Hopen dat de auto niet beschadigd. Maar gelukkig zitten wij binnen en wandelen we niet op een of andere bergtop.