Zaterdag 25 mei

Vanmorgen om 05:00 uur vertrokken uit Heerhugowaard op weg naar Pebru. Zo'n 12 uur rijden voor de boeg, dus maar op tijd vertrekken. Via Antwerpen, Lille, Parijs, Vierzon, Limoges, Tulle naar Pebru gereden. Beetje wisselend weer onderweg. Soms mooi zonnig, maar soms ook buien, maar gelukkig niet voor lang. Na een tussenstop in Argentat voor de boodschappen kwamen we exact om 17:00 uur het terrein op rijden, waar toevallig Babs net naar buiten kwam en ons hartelijk welkom heette. We konden de auto beneden laten staan, omdat de weg naar de camping een grote blubberbende was, vanwege het slechte weer en het feit dat een vrachtwagen met grind er flink had huisgehouden. De auto uitladen en met zon (!) ons plekkie inrichten in het Chalet Blue. Ook Patrick kwam ons nog even welkom heten. Bij Babs vervolgens brood besteld voor morgenochtend en een lekkere salade gegeten. Sinds dit jaar is er ook WiFi aanwezig, dus even een kort berichtje naar huis gestuurd en wat ge-internet. Na het eten nog even een stukje gewandeld naar de beroemde das, die hier schijnt te zitten, maar we zijn natuurlijk veel te vroeg voor zo'n nachtdier. Dus maar even naar het meertje gewandeld door de natte derrie, om te zien of het strandje al klaar is :) Het zonnetje is echter al ver weg, dus we gaan weer terug en na het douchen direct het bed opgezocht want van 12 uur rijden wordt je toch wel moe.



Zondag 26 mei

Vanmorgen lekker uitgeslapen. Sonja gaat nog lekker even douchen en haalt de broodjes bij het huis en we eten heerlijk buiten aan de tuintafel. Het zonnetje schijnt en het lijkt lekker weer te worden!
Na het eten vertrekken we naar Laroquebrue, omdat daar een rommelmarkt schijnt te zijn. Aldaar is er niets te vinden en Babs belt ook al dat er helaas niet daar, maar in een dorp verder wel een rommelmarkt is. We besluiten om even inkopen te doen voor eten vanavond en dan wat geocaches in de buurt te gaan zoeken. Heerlijk rondje rijden door het prachtige landschap. In de verte zien we de bergen nog in de sneeuw liggen. Ziet er prachtig uit. Later horen we dat dit verse sneeuw is, nl. gisteren gevallen. Na een 'powernap' van een kwartiertje in de auto in het zonnetje rijden we naar een cache bij een vroegere spoorlijn.

 

 

De cache hebben we daar niet kunnen vinden, maar wel een prachtige libelle (of zoiets) die waarschijnlijk net ontpopt was. Hij zat keurig op een takje en het takje konden we mooi draaien in het licht. Sonja heeft heeeeel veel foto's gemaakt van de libelle en natuurlijk moeten we die even plaatsen!

 

 



We komen heerlijk verkleurd terug van een dagje buiten. Nog even in het zonnetje een stukje schrijven voor de website, biertje er bij en dan nog even eten komen. Sonja studeert nog even op de bugel, want de embouchure moet niet wegzakken! Na de vakantie wacht een concert! Morgen begint de cursus om 10 uur, dus vanavond weer op tijd slapen.