{jcomments on}Ja het is gelukt, de auto was op tijd klaar dus we kunnen met de spiksplinter nieuwe Renault terug naar zijn geboorteland (was eigenlijk Noord-Spanje, maar Renault komt toch echt uit Frankrijk).

We hebben weer eens lekker de tent gepakt om twee weken heerlijk relaxt op zoek te gaan naar de zon. Gisteren moest er nog gewoon gewerkt worden dus vandaag in de loop van de dag vertrokken. In Nederland was het al mooi weer (de derde dag op rij, een wonder) maar we gaan toch maar voor meer zekerheid dus de tomtom ingesteld op Frankrijk. 's Ochtends rustig de auto volgeladen want wat heb je toch een zooi mee als je met de tent gaat. Gelukkig had Sonja alles al bij elkaar gezocht dus het moest alleen nog een logisch plekje krijgen in de nieuwe bolide.

Om 12 uur vertrokken de reis gaat lekker voorspoedig en we rijden zo naar de startplaats van de Tour de France wat dit jaar Luik is. We zien de helikopter boven de stad cirkelen en op de radio horen we een voor een de rijders finishen. Toch grappig. Gelukkig merken we er niet veel van op de snelweg want die gaat keurig om de stad heen. Via de Ardennen rijden we Luxemburg in waar we de tank weer aanvullen. Nog niet zoveel verbruikt (ja we rijden nu een A-klasse diesel) dus er kan niet veel 'goedkope' Luxemburgse diesel bij. Maar alle beetjes helpen en we hebben er toch al 400 km opzitten dus. Vlak voor Metz besluiten we een hotelletje te zoeken want het is inmiddels al zes uur geweest en we zijn wel een beetje zat. De tablet erbij gepakt en die laat ons zo een paar hotels zien op de kaart. Dat is wel handig. We willen niet direct langs de snelweg maar ook niet midden in de stad. Want we hebben wel een volgepakte splinternieuwe auto bij ons. Ja een week oud en dan al direct op reis.

We checken in bij het Ibis hotel in Thionville, lekker rustig buiten het centrum. De auto op een met camera's bewaakt afgesloten parkeerterrein dat geeft ook een veilig gevoel. We gooien de tassen op de kamer drinken wat en gaan bij de overburen wat eten. Laat daar nou net een Buffalo Grill staan dus dat moet lukken. We hebben best wel trek dus nemen een lekker stuk vlees (ja wat doe je anders bij een Buffelgrill;-)) Een ijsje toe want we heben wel vakantie.

We zijn nog niet terug op de kamer of het begit te regenen Een klein buitje voor het stof zullen we maar zeggen. We werken de website bij en maken een paar worden op de Wordfeud en dan op tijd slapen. Zodat we morgen verder kunnen naar het Zuiden.