Zaterdag 4 juni 2011

 

Optrekkende ochtend-mist

 

Martin is brood halen bij de bakker en is wel erg lang onderweg. Sonja heeft inmiddels het hele huisje al opgeruimd en alles in de tassen gestopt. Wat blijkt Martin had het fototoestel mee en besloot om het geleerde maar direct in de praktijk te brengen. Want er hing een prachtige wolken mist over het dal wat de plaatjes opleverde waar we donderdagochtend voor op pad gingen. En inderdaad de foto’s zijn erg geslaagd. Om tien uur rijden we weg uit Pebru. 

 

 

De gastank is leeg dus we rijden eerst naar Argentat maar helaas daar is geen GPL tankstation. Dus we rijden langs de Dordogne naar Beaulieu, daarbij komen we langs de camping waar Sonja lang geleden twee keer op vakantie is geweest. In Beaulieu zoeken en vinden we een geocache waarna we verder rijden in Zuidwestelijke richting. Het zonnetje schijnt lekker alleen aan de horizon ziet het er naar uit dat er flinke donderwolken worden opgebouwd. Nou ja als die dan maar tot vanavond dicht blijven dan is het wel goed.

We rijden nog langs de Padirac waar een enorm gat, van 75 m diep en 35 m in doorsnede, in de aarde zit. Hier kan je een bezoekje brengen aan prachtige grotten en een onderaardse rivier. De temperatuur is inmiddels opgelopen tot 30 graden dus lekker warm. Onder de bomen genieten we van onze lunch bestaande uit een stokbroodje met kaas en een kopje thee, lekker hoor.

Om een uur of drie komen we aan op de camping Les Pins bij Payrac. Twee collega’s van Sonja zijn hier eerder geweest en waren erg te spreken dus waarom verder zoeken. Er is nog een stacaravan vrij voor ons dus we nemen er onze intrek. Het is even zoeken in de ruimte want het niet erg ruim behuisd. We vragen ons af hoe hier vier personen in zouden kunnen verblijven. Onder de luifel genieten we van een fris drankje, we halen nog even boodschappen en doen verder niet veel. Na het eten heeft Sonja net lekker gedoucht en Martin is onderweg als er toch een regenbui losbarst. Zo niet normaal meer. Het komt echt keihard de lucht uit met af en toe een fikse donderklap. Martin blijft maar in het douchegebouw wachten want anders is hij weer zeiknat. Sonja zit lekker binnen en typt het verslag verder.