Vrijdag 3 juni 2011Koeien blokkeren de weg

Martin is wel erg lang onderweg om een broodje te halen in het dorp Goulles hier verderop. Bij thuiskomst blijkt dat hij niet alleen lekker stokbrood heeft meegenomen maar ook een paar schitterende foto's heeft gemaakt. Een kudde koeien moest overgebracht worden van de ene naar de andere wei en ja dat gaat over de weg. En halen dat gaat dan echt niet. Maar wel een mooi foto-object.

Vandaag de laatste dag van de cursus. We bespreken de foto’s en inderdaad er zitten prachtige plaatjes bij. Martin was niet erg tevreden gisterenavond want hij wist niet precies wat de bedoeling was en zat veels te donker te schieten maar ook bij hem zit er een sfeervolle plaat tussen.

  Daarna bespreken we nog hoe je je foto’s het beste (welke kleureninstelling) kan maken en waar je ze dan het mooiste kan laten afdrukken. Halverwege de middag zijn we klaar en kunnen we de conclusie trekken dat we in deze vijf dagen toch wel erg veel geleerd hebben. En bovenal het fotograferen zal meer plezier geven omdat je nu weet hoe je sommige problemen, waar je voorheen genoegen mee nam, nu kan oplossen.

 

‘s Avonds eten we gezamenlijk met de andere cursisten de restjes uit de koelkast op en alles bij elkaar wordt het een heerlijke en bovenal gezellige maaltijd.