Maandag 8 december 2014

 

De wekker gaat om kwart voor acht. Rustig opstaan en ontbijten. Niet te veel want er wacht nog een boottochtje van tweeënhalf uur. Het is 5 minuten rijden naar de haven dus geen probleem. De auto geparkeerd en de spullen uit de auto. Sinds fotografie zo'n grote hobby is, is de bagage ongeveer verdubbeld. Beide een volle fototas en het grote statief in één van de bagagetassen. En dan hebben natuurlijk de nodige 'warme kleding' mee om op een stormachtig strand te fotograferen.

 

Nog even kaartjes halen voor de boot die we via internet gereserveerd hadden. Hmm dat ging nog bijna mis. Contant betalen en laten we dat nou net niet in onze portemonnee hebben. Geen creditcard betaling mogelijk ook geen betaalpas. Alleen een Duitse en die hebben we nou net niet. Een pinautomaat schijnt hier dichtbij niet te vinden te zijn. Oeps. Maar dan komt ze met het idee. Als ik een kopie van je paspoort mag, stuur ik jullie thuis een rekening dan kunnen jullie die overmaken. Nou dat is nog eens service. Wij blij en aan boord.

 

We zoeken een plekje en gaan zitten. We vertrekken een kwartiertje later omdat we nog even moeten wachten op de pakketservice. Dat heb je met een eiland dat maar 1x per dag wordt bezocht door de veerboot. In het begin lukt een spelletje op de telefoon nog wel maar na een uurtje begint het toch wel wat onstuimig te worden. Soms knalt de boot echt neer na een hoge golf. Dan is het nog anderhalf uur strak naar buiten kijken en de horizon in de gaten houden. En.... we kunnen (hopelijk) vertrouwen op de zeeziekte pillen uit Nieuw Zeeland. Van de bemanning horen we dat het golven van drie á vier meter hoog zijn. Voor woensdag en donderdag wordt er nog slechter weer voorspeld met golven tot 10 meter hoogte en ja dan vaart het schip niet meer. Het schip kan het wel aan maar de mensen niet, vandaar ;-) Oeps laat dan nou net onze geplande vertrekdag zijn. Nou ja, dat zien we dan wel weer. Dan komt het eiland gelukkig in zicht en moet we een andere koers varen om de haven binnen te kunnen komen. De golfen staan nu dwars op het schip wat zorgt voor een aantal heftige rollers. Maar dan liggen we in de haven hé hé.

 

Wat zien we nou? Witte daken? Waar het vandaan komt is al snel duidelijk door de stevige hagelbui die uit de lucht komt. Gelukkig is die alweer bijna voorbij als we de bagage hebben gepakt en de boot aflopen. Het is nog een eindje lopen naar ons appartement Witte Kliff maar al snel staan we voor de deur. Met de via de mail gekregen code open we de deur. De eigenaar is ook thuis die verwelkomt ons direct en wijst ons het appartement. Lekker ruim. Grote woonkamer met grote bank en eettafel, een keuken met alle apparatuur en uiteraard een slaap- en badkamer. Hier kunnen we ons wel een paar (of misschien meer) dagen vermaken. We geven alle bagage een eigen plekje en gaan wat boodschappen halen. Eerst hadden we nog het plan om naar de zeehonden te gaan maar het bootje gaat nog 2x keer op een neer en dan heb je nog een klein uurtje. Ook voorspelt de buienradar nog een mega regenbui tevens gaat de zon (achter die hele donkere wolken) om half vijf al onder dus het begint al te schemeren dus daar zien we maar vanaf. We zetten een kopje thee en lezen wat.

 

Om half zes gaan we op zoek naar een restaurantje. We hadden er één uitgezocht op internet maar daar zijn ze pas 15 dec weer thuis dus lopen we verder door het dorp. We belanden bij Weddig's Fischerstube, het laatste visrestaurant voor de Engelse kust zoals ze zelf zeggen. Na een soepje nemen we beiden een Noordzeeschol en het is en smaakt voortreffelijk. De avond brengen we door met het bijwerken van de website en het lezen van een boekje. Benieuwd naar wat ons morgen brengen zal.

{jcomments on}

 

 

 

 

 

{flike}