Zaterdag 3 juli 2010 Keflavik – New York

Laatste zonsopkomst  voor vertrek naar NY

Vanochtend om 07:00 uur gewekt door de wake-up call. Trouwens om half drie vanacht heeft Sonja een zonsopkomst vastgelegd. Effe douchen, ontbijten en dan om 08:30 uur met de taxi (inclusief in overnachting) naar het vliegveld. Het is nog lekker rustig hier, dus we zijn gauw door de douane, waar Martin gefouilleerd wordt (en hij heeft zich nog wel geschoren) en waar de handbagage binnenstebuiten wordt gekeerd. Maar als dat eenmaal achter de rug is zitten we in de vertrekhal te wachten tot de vlucht gaat om 10:30 uur. We zitten weer economy comfort class dus dat wordt weer genieten. En nu 6 uur, voordat we in de hitte in New York aankomen. We zijn benieuwd....!

Chrysler BuildingInmiddels zijn we om ongeveer 14:00 uur in het hotel. Wauw, wat een verandering ten op zichte van ons campertje. Een heerlijk hotel op 42nd street, op loopafstand van Grand Central Station en Times Square dus we gaan ons wel vermaken. We hebben een prachtkamer op de 32ste verdieping met een prima Kingsize bed.

Om 16:00 uur zijn we in de rij gaan staan voor kortingkaartjes voor een musical bij de ticket booth op Times Square. En het is gelukt: we zijn we kaartjes rijker voor de musical South Pacific van vanavond om 20:00 uur, dus snel even terug naar hotel, even wat eten en dan naar de musical!

De musical was leuk, het klassieke verhaal van mensen die elkaar afstoten om wat voor reden dan ook en uiteindelijk toch samen gelukkig worden. Het theater was erg oud en had meer een De Vest uitstraling dan bv. Tuschinki in Amsterdam dus dat was wel jammer.

Omdat het toch wel een hele tippel was zo naar halverwege Central Park hebben we op de terugweg de bus gepakt door 'the City that never sleeps New York'; wat een mensen nog allemaal op straat zeg.