24 oktober 2008 St. Lucia - Whale watching

De wekker gaat om 4.45 uur want we gaan vandaag walvissen kijken (hopen we). We kleden ons aan en gaan naar de shop. Om half zes komt de jeep die ons naar de boot aan het strand brengt. De boot ligt op de kant getrokken en we klimmen erin. We krijgen een regenjack en reddingsvest, veiligheidsinstructies die voornamelijk bestaan aan de opdracht hou je goed vast! Als we op onze aangewezen plaatsen zitten gaan we. Hij scheurt met 2x 250 PK door de hoge branding wat een geklap zeg. Je vaart een golf op en klapt dan weer terug in de oceaan.

Als we door de branding zijn zien we aan de horizon een bultrug half uit het water omhoog staan. Dit is zijn staart want doordat er veel bloed door zijn staart stroomt, koelt hij af door de wind. Verderop zagen we twee bultruggen zwemmen en deze hebben we de hele tijd gevolgt. Ze zwommen en soms surfden ze over de drie meter hoge golven en zag je hun hele rug bovenwater komen vanaf het kleine vinnetje op de rug (het kenmerk van de bultrug) tot en met een schitterende staart. Echt fantastisch zo groot en zo dichtbij. Af een toe een sproei van water uit het luchtgat bij hun kop en dan weer verder zwemmen. Na een tijdje moesten we afscheid nemen (was wel fijn want de golven werkte niet goed voor het evenwichtsorgaan, gelukkig hadden we op advies van de hostess van de B&B helemaal niet gegeten).

Toen vol vermogen weer terug naar het strand, we waren inmiddels kilometers verderop. Sonja zat achterin echt in de splaschzone en was zeiknat, Martin had voorin meer geluk. Voordat we door de branding gingen kwamen we stil te liggen, je gelooft het niet maar …. motorpech. Gelukkig ging de motor snel weer aan zodat we als een razende dwars door de branding naar het strand voeren.

Van de hele trip is een DVD gemaakt (die we hebben gekocht) zodat wij gelukkig geen apparatuur mee hadden aan boord. Er waren wat minder gelukkige (en eigenwijze) Belgen die wel een videocamera en digitale spiegelreflex mee hadden. Zal ons benieuwen of ze nog mooie beelden hebben na de vele splasches zoutwater die er overheen zijn gegaan.

Na een overheerlijk ontbijt op voor de Croc en Hippo tour over het binnenmeer. Eerst zagen we een aantal krokodillen liggen, en een zwart/wit ijsvogeltje. Verderop lag een familie nijlpaarden te slapen/lopen in het water af en toe kwam er een kop omhoog om even adem te halen. Verder weinig spectaculairs, maar we zijn dan ook al vreselijk verwend de afgelopen twee weken. Nog een gekleurd ijsvogeltje en een reuze reiger gezien en mooi op de foto kunnen zetten. En daarmee kwam ook aan deze excursie een einde.