28 oktober 2008 Wandelen in Royal Natal NP

Vandaag hebben we een wandeling gemaakt in Royal Natal NP. We zitten hier vlakbij het zg. Amfitheater, een 500 meter hoge rotswand die zich over 5 km uitstrekt tussen twee bergen. Na het regenseizoen stort er hier een gigantische waterval naar beneden. Maar nu niet omdat het al een hele tijd erg droog is. De waterval laten we dus links liggen en gaan een wandeling maken langs een van de vele riviertjes die hier ontspringen. We wilden 3 a 4 uur wandelen en kiezen dus voor de The Gorge trail die gepland staat op vijf en halve uur lopen ;-)

Ach ja na twee en halve week zitten in de auto is het wel weer eens tijd om de benen een beetje te strekken. Na het invullen van een register waarin je heel slim ook de kleur van je kleding moet vermelden, vertrekken we. De GPS aan zodat we achteraf precies de gegevens van de track na kunnen kijken. Het is een lang pad met veel klimmen en dalen. Elke keer als we om een heuvel of berg heen zijn wacht er weer een volgende, er komt geen eind aan. Maar het Amfitheater blijven we continu zien op de achtergrond. Na 3 vermoeiende uren komen we aan in de Gorge. De rotswanden gaan hier steil omhoog en zittend op een grote kei in de rivierbedding eten we onze lunch (welke van het hotel mee hebben gekregen) op. Alle restanten weer terug in de rugzak en dan weer in de benen.

Uiteindelijk na precies zes uur waren we eindelijk terug bij de auto. Moeie poten! En dorst! De tocht was in totaal 13.6 km en we hebben een hoogte verschil afgelegd van 300 meter. Toch een prestatie!