30 oktober 2008 Wandeling in Golden Gate NP

Vanochtend vroeg opgestaan 5.15 uur voor de zonsopkomst. Helaas is het helemaal helder en is er dus alleen een rode gloed te zien aan de horizon dus direct weer terug in ons warme bedje. Vannacht is de wind gaan liggen dus het is gelukkig wat warmer want gisterenavond voordat we gingen slapen was het behoorlijk koud hier bovenop de berg. Rustig wakker geworden en even op de veranda van het zonnetje genoten.

Het is onze laatste echte dag in Zuid-Afrika dus besluiten nog een laatste wandeling te maken. We kiezen voor de Brandwag Buttres, deze wandeling gaat via een mooi pad door lage struiken en gras maar langzamerhand begint het behoorlijk steil te worden op het laatste zelfs bijna loodrecht omhoog via een ketting. We stijgen dan ook in 1.6 km circa 150 meter. Als we bovenop de Buttres staan, is het pad zoek. En er bestijgt ons een soort Capu Rosso gevoel (dat is niet fijn ;-)). Maar dan zien we een op een andere heuvel een trap met onderaan een pad dat weer lijdt naar de weg. We gaan dus op zoek naar het paadje dat daarheen leidt en ja hoor we kunnen weer verder. Via een hele steile trap welke bestaat uit rotsen en paaltje gaan we weer een eind omlaag en dan verder slingerend de berg weer af. Zodat we na 5,5 km weer heelhuids bij de auto aankomen.

We rijden nog een rondje door het park en dan weer terug naar ons chalet op de berg. Het is nog steeds prachtig weer en we genieten van het uitzicht, het is heel helder dus we kunnen heel ver kijken. Zo tegen zonsondergang zien we aan de horizon dat er zich een aantal onweersbuien aan het ontwikkelen zijn. s Avonds als bij ons binnen het haardvuur lekker knappert zien we dat deze onweersbuien ook tot ontwikkeling zijn gekomen en worden om de haverklap de wolken die daar aan de horizon hangen verlicht door de bliksem. Boven ons hoofd staan op dat moment nog de sterren te stralen.