Donderdag 29 maart 2018

Gisteren best wel veel gereden met de auto dus die laten we vandaag staan. We blijven lekker thuis. We gaan spelen met ballonnen. Vlak voor de vakantie hebben we een nieuw fotografie speeltje aangeschaft en dit meegenomen. We gaan proberen om het knallen van een ballon vast te leggen met de fotocamera.

 

Het tool wat we hiervoor gebruiken is naast een ballon, naald en water de Hahnel Captur Pro en receiver. Dit is een tool die je camera kan bedienen, zorgen dat de ontspanknop wordt ingedrukt. Dit kan door geluid wat opgevangen wordt, het doorbreken van infrarood of laser en de vierde optie is licht. In dit geval gebruiken we de optie geluid.

 

Thuis al een grote zak met ballonnen gekocht en deze vullen we met water. Gelukkig hebben we ook een keukentje in de tuin met een aanrecht dus alles bij de hand. Als de ballon vol is knopen we hem dicht. Sonja is de gelukkige die de ballon mag vasthouden en dan ook doorprikken. Martin staat achter de camera. Je snapt natuurlijk al wie er lekker nat wordt gedurende de sessie. Geeft niet we zijn lekker bezig in het zonnetje langs de zwembadrand. Wordt het ook geen grote kledderboel op het terras. Na een ballon of 20 begin ik wel mijn bovenarm te voelen want voorover gebogen stil zitten met je arm uitgestrekt met daarop een met water gevulde ballon, dat wordt steeds zwaarder.

 

Sonja houdt een ballon boven het water waar Martin op scherp stelt vervolgens prikken we de ballon lek waarna de foto wordt genomen. Het is wel grappig want het apparaatje vangt natuurlijk ook het geluid op van een fluitende vogel of een langs rijdende auto. Lang leve het digitale tijdperk want er zitten heel veel missers tussen. We proberen of we het water als een bol kunnen vastleggen dit is vlak na het doorprikken. De ballon is dan stuk en het water weet nog niet dat het kan gaan vallen. Dit is natuurlijk maar een milliseconde maar wel leuk om vast te leggen.

 

20180329_DSC5423.jpg /


Tussendoor even kijken naar het resultaat. Toch maar voor een mooiere achtergrond gaan want de halve tuin erachter is niet zo fraai. Als je het water mooi hebt, wil je ook de gehele foto mooi hebben. Dus de ballon iets lager en de camera hoger zodat je het zwembad water als achtergrond hebt. Kijk dit ziet er al een stuk mooier uit.

 

20180329_DSC5627.jpg _DSC5661.jpg

 

In de eerste sessie hadden we het water als een soort van veer. Maar helaas krijgen we dit niet nogmaals voor elkaar. Wel leuke tulband vormen en het water in de vorm van een kwal op de handen.

 

20180329_DSC5575.jpg

 

Met bovenstaande foto als resultaat van deze eerste sessie zijn we al erg tevreden. Leuk speelgoed zo.

 

Al met al hebben we wel een paar mooie plaatjes geschoten en is het inmiddels al weer vijf uur. We moeten nog boodschappen doen want we willen gaan bbq-en. Dus alles opgeruimd en de auto gepakt. Op naar Granadilla, oeps alles is uitgestorven. Het is Witte Donderdag, maar hier in Semana Santa (de heilige week voor Pasen) is het dus echt rustdag. De grote supermarkt is dan ook dicht. Hmm wat nu? We rijden verder en dan zien we een kleine supermarkt die nog wel open is. Snel naar binnen. Gelukkig kunnen we alles vinden.

Thuis de barbecue aan achter in de tuin. Toch lekker hoor zo'n weekje weg eind maart. Vorige week in Nederland vroor het nog behoorlijk en nu zit je in de laatste zonnestralen te bbq-en.

 

 

 

{flike}