19 september 2016

 

Laatste dag vandaag. Vannacht geen bezoek gehad van de kleine slang dus heerlijk geslapen. We staan rustig op en gaan in de relaxstand. We werken de website bij en lezen wat.

 

Sonja gaat buiten een rondje lopen over het terrein op zoek naar insecten die zich willen laten fotograferen. De eerste is al snel gevonden. Op één van de stoeltjes die op het terras staan zit een joekel van een sprinkhaan. Met een lijf van wel 4 cm lang en nog veel langere poten. Hij blijft rustig zitten dus ik kan hem goed bekijken. Het lijkt wel een beest uit de prehistorie met zijn bijna schubachtige ogen. Op de trap naar het terras zit een bidsprinkhaan, het is jammer dat één van zijn voelsprieten is verdwenen want nu is hij toch een beetje incompleet.

 

 

 

Verder is er op het hele terrein niet echt veel te vinden. Op een blaadje in de struiken zit nog een klein motje wat ik eerst aanzag voor een vogelpoepje. Het beestje blijft rustig zitten. Het is nog lastig om hem goed op de foto te krijgen want het is inmiddels begonnen met waaien dus het blaadje gaat steeds heen en weer. Maar alle tijd vandaag en uiteindelijk lukt het. Verderop nog een kleine licht gele vlinder die zich laat fotograferen.

 

 

  

En dan is het eigenlijk al weer half vier we halen wat te eten bij de supermarkt. Nog wat fruit en lekkere dikke yoghurt wij komen de avond wel door.

 

 

We ruimen de tassen alvast in want morgenochtend moeten we op tijd vertrekken.

Dan komt er aan deze dag toch ook weer een eind. Helaas geen mooie zonsondergang vandaag want het is al sinds vanmiddag helemaal dicht getrokken.

 

 

 

20 september 2016

 

De wekker gaat al om half acht. We nemen even de tijd om te ontbijten en dan alles hup de auto in. We rijden in anderhalf uur naar het vliegveld van Sevilla. Stoppen nog even om de tank vol te gooien en dan leveren we de auto in. Deze wordt even snel nagekeken en dan kunnen de inchecken.

 

We zijn nog wat aan de vroege kant. Dat komt omdat je de auto per 24 uur huurt en we deze dan ook om elf uur al in moeten leveren. Nou ja, geen probleem we zoeken een plekje en gaan wat zitten lezen. Dan kunnen we inchecken. We hebben de bagage gelukkig goed verdeeld qua gewicht want geen probleem. Door de handbagage controle en dan weer twee uur wachten. Er zijn maar tien gates hier op de luchthaven van Sevilla dus die wordt pas bekend gemaakt als je al bijna vertrekt. Zo lopen we naar gate 4 en zien we net het vliegtuig aankomen. Dan denk je dat zal nog wel even duren maar de laatste mensen zijn nog niet uit het vliegtuig of we kunnen al instappen.

 

Dat gaat vrij vlot zodat we 20 minuten na schematijd alweer in de lucht zitten. De lezen en slapen wat en dan zijn we alweer in Nederland. Het blijft gek als je Shengen reist dat je dan helemaal geen paspoort controle meer hebt. Niet in Spanje en ook niet in Nederland. Maar is wel lekker makkelijk. De tassen komen al snel aanrollen over de band en dan hup naar de auto en terug naar huis.

 

 

 

{flike}