17 september 2016

 

Alles is weer ingepakt na vijf nachten in Cortijo Zalamea vertrekken we richting Cordoba. Na het ontbijt nemen we afscheid van Manuel en Martha en de honden. We gaan via de bergen. We rijden eerst naar het Noorden richting Aracena. Dit is een erg mooi gebied en de heuvels zijn allemaal begroeid met kurkeiken.

 

 

Aracena blijkt een erg gezellig plaatsje te zijn met in het centrum allemaal mozaïk bankjes. We besluiten hier even te stoppen en als we even hebben rondgelopen belanden we bij een restaurant waar we heerlijke tapas eten. Een koude pompoensoep, een soort sateetje, een stukje groente moussaka allemaal kleine hapjes maar genoeg voor een lunch.

 

Inmiddels hebben we wel door dat we de afgesproken tijd van drie uur in ons volgende hutje niet gaan halen dus we bellen Amalia. Geen probleem, vijf uur is ook goed. We rijden weer verder en komen weer langs Sevilla. De tomtom stuurt ons over de secundaire weg naar Villarubbia. Dit is een mooie weg lang allerlei plantages. We zien katoenplanten, sinasappel-, mandarijnen-, olijf- en perzikkenbomen. Hier wordt het land goed benut en uiteraard de altijd aanwezige zon.

 

Om even voor vijf komen we Villarubbia inrijden en dan is het nog het landweggetje op richting de heuvelrug die daar ligt. Helemaal op het eind ligt Alojamientos Rurales Cuevas del Pino waar we welkom worden geheten door Manuel en een tweetal hondjes. We worden gebracht naar onze grot waar we drie nachten mogen verblijven. De grot dateert uit de tijd van de Romeinen en was tot 10 jaar terug als huis in gebruik door een heel oud en arm gezin waarvan de man des huizes smid was. De grot is helemaal gemoderniseerd er is stroom en er ligt een mooie gietbetonnenvloer in. Maar de muren en plafond is dus nog gewoon de natuurlijke grot. Er staat een heerlijke loungebank en een lekkere tafel met stoelen. Hier houden we het wel uit de komende dagen.

 

 

We installeren ons en gaan naar de supermarkt voor wat yoghurt en fruit. Dat wordt een heerlijk diner. In de grot hebben we zelfs wifi dus de website wordt ook weer bijgewerkt.

 

 

 

{flike}