Vrijdag 1 maart 2013

Vandaag de wekker toch maar op tijd af laten gaan. Aankleden en de koffer in pakken. We mogen dan wel laat vertrekken maar het is toch vervelend als er straks een (alleen) Spaanstalige mevrouw voor de deur staat die de villa wil schoonmaken en overal liggen nog spullen van ons.

 

De koffers zijn al snel ingepakt en dan gaan we rustig ontbijten. De laatste sinaasappelen worden uitgeperst en het laatste brood geroosterd. Om tien uur zijn we klaar en zetten alles in de auto. Wat gaan we doen rijden naar de Rim of.... We zijn het pad nog niet uitgereden of we zien een pikzwarte lucht op ons afkomen. We zeggen nog gekscherend; zou de vulkaan uitgebarsten zijn. Maar nee hoor gewoon een giga hoosbui die losbarst. Rijden naar de Rim heeft dan ook geen zin want daar zal het ook bewolkt zijn. En om half vijf moeten we op het vliegtuig zijn om de auto in te leveren en in te checken voor het vliegtuig.


We rijden naar het kustplaatsje Los Cancajos. Daar vinden we een barretje waar ze naast WiFi ook lekkere koffie en chocomelk hebben. Martin besteld een Barraquito want dat zag er zo apart uit. Het is een koffie met verschillende laagjes waar onder opgeklopte melk maar ook een beetje lemonlikeur.130301 barraquito Het is lekker maar het tweede bakje wordt gewoon koffie. Sonja houdt het bij een warme chocolademelk. Want de regen mag dan wel gestopt wezen maar de temperatuur is niet echt veel omhoog gegaan.

 

Sonja heeft bij het Visitorcentre nog even gevraagd waar de rode krabben zich hier begeven. Het blijkt dat ze er niet zijn vandaag. Ze zijn er alleen bij Noordenwind en als ze er zijn hangen ze hier een witte vlag met rode stip op. Dat is een tip voor wie ooit nog eens naar La Palma gaat en op zoek gaat naar de rode krabben.

 

We werken de website bij en zijn helemaal up-to-date. Zelfs de foto's erbij geplaatst dus helemaal klaar. Nu nog een paar uurtjes doorbrengen en dan kunnen we weer naar huis. Eindelijk weer een lekker bed, want dat was erg hard.