Donderdag 28 februari 2013

Dan vandaag de wekker maar vroeg en er op tijd uit. Helaas is het ook vandaag weer bewolkt. We besluiten toch maar te gaan rijden naar de Noordkust. We rijden via de S1 (die trouwens het hele eiland rond gaat) naar het Noorden.

 

En niets is teveel gezegd. Dit is weer heel anders. Met grote inhammen het land in. Echt een heel ruige natuur hier. En veel begroeiing. En ook hier heel veel bananenplantages echt elk stukje wat minder steil is dan 30% is begroeid met bananenbomen. Echt zover als je kunt kijken. Grote trossen hangen aan de bomen. Helaas is het nog steeds bewolkt en af en toe mottert het. Er zijn hier weinig plaatsjes onderweg. Af en toe een klein dorpje.

 

Om half twee slaan we linksaf en gaan de LP113 op naar de Roque de los Muchados. We klimmen weer naar 2400 meter hoog alleen duurt het een stuk langer voordat we uit de wolken zijn maar op een gegeven moment zijn we in de zon. Alleen niet zoals drie dagen terug toen was het echt een helder blauwe hemel. Nu helaas niet.

 

We parkeren de auto en lopen het stuk helemaal naar het einde van de Roque de los Muchados. (Daar ligt nog een cache die we drie dagen terug over het hoofd hebben gezien, en die moet wel gevonden worden natuurlijk ;-)) We lopen gewoon door de wolken en hebben een uitzicht van een meter of vier. Niet veel dus. Het is ook behoorlijk koud geworden de lange broeken en jas zijn aangetrokken want de thermometer gaf nog maar 6,5 graden aan. Niet echt om in je korte broek te lopen.

 

Weer terug bij de auto warmen we ons weer een beetje op. Een stukje terug kunnen we ook nog een wandeling maken naar een cache dus we besluiten dat ook te doen.

 

Het is aan de Westkant van de Caldera en wondelijk genoeg is het daar wel helder. Dus we lopen in het zonnetje. Het is een deel van de lange afstandwandeling GR131 die van Noord naar Zuid over La Palma loopt. We lopen door tot Marangano. Hier hebben we weer een uitzicht de Caldera in. In de Caldera hangt nog behoorlijk wat bewolking maar toch kunnen we de rotswanden goed zien. Af en toe komt de overkant van de Caldera net uit de wolken te voorschijn. Toch wel een grappig gezicht zo boven de wolken. Dan lopen we weer terug naar de auto waar we anderhalf uur later weer aankomen. Lekker bezweet want uiteraard hadden we onze lange broek en jas ook nu aan.

130228 a Caldera DSC 2039  130228 b MartinCaldera DSC 2088

 

Dan rijden we verder over de weg richting Santa Cruz. We rijden continu in de wolken en zien de temperatuur zakken tot drie en halve graad. En dat op een Canarisch Eiland, het lijkt wel winter;-) Onderweg nog even gestopt om wat dennenappels en kleine takjes te zoeken voor de openhaard.

 

Om zeven uur zijn we weer terug bij Villa Los Pajeros. De auto halen we alvast maar weer leeg. Sonja plukt nog een paar sinaasappelen voor morgenochtend. We eten een broodje en een kopje soep. Ook nog een bakje yoghurt en we kunnen er wel weer tegen voor vandaag. De open haard brandt lekker en het verslag wordt weer bijgeschreven. De foto's op de laptop zodat alles bij is. Als we in HHW zijn hebben we daar toch geen tijd meer voor. Je zit zo weer in het ritme. Daar nu nog maar niet aan denken. We hebben nog een dag. Het is niet helemaal duidelijk hoe laat we eruit moeten dus het lijkt erop dat we rustig aan kunnen doen. In de beschrijving staan nl. het kan gebeuren dat de nieuwe gasten al komen als u nog moet vertrekken. Als dat zo is geven we dat aan u door. Nou niets gehoord dus we kunnen rustig aan doen.