Woensdag 27 februari 2013

Vandaag hadden we de wekker vroeg gezet want we wilden naar de Noordkust en dat is een behoorlijk stuk rijden. Echter om kwart over acht regende het pijpestelen dus om dan een rondje te gaan rijden. We slapen dus nog even door. Om half tien toch maar uit bed gestapt en rustig ontbeten.

 

We hadden wel eens gehoord dat als het in het Oosten slecht weer is dat dan best de zon kan schijnen aan de Westkust. Dus we gaan toch maar een eindje rijden. Via Santa Cruz rijden we naar de weg die door de bergen gaat. We hebben goede hoop dat aan het einde van de tunnel (die door de Rim gaat) de zon zou schijnen.

 

Jammer maar helaas. Bij El Paso rijden we de Caldera de Tabuliente in in de hoop dat het daar beter weer is. Als we bij de laatste parkeerplaats aankomen hoost het nog steeds dus de berg maar weer af. Daar hebben wij geen zin in. We rijden door naar de kust en zien dat het aan de kust echt lichter is.

 

We rijden naar Puerto Naos voor dat we echt bij de kust zijn moeten we door heel veel bananenplantages. De GPS stuurt ons weer door de meest smalle weggetjes omdat hij vindt dat dat een veel kortere weg is. Uiteindelijk komen we weer op de juiste weg en rijden zo het dorp binnen. We parkeren de auto en gaan te voet verder. De stranden zijn afgesloten vanwege de omstuimige zee. Wat gaat dat tekeer zeg, mega grote golven slaan prachtig stuk op de kust. Onderweg vinden we nog een tweetal caches die ook hier zijn verstopt. En inmiddels lopen we lekker in het zonnetje. Dat hebben we toch goed gedaan want als we landinwaarts kijken zien we nog steeds grote wolkenpartijen

 

Op de parkeerplaats is ook een infostand van de omgeving. Sonja gaat vragen of ze daar weten waar de grote rode krabben aan land komen want die zouden toch ergens op dit eiland moeten zijn. Het blijkt een stukje Zuidelijker te zijn bij Charco Verde. We rijden weer langs de bananenplantages en komen bij een mooi strandje uit. Dit ligt een beetje in een baai dus de zee is hier een stuk rustiger en er mag ook gezwommen worden. Wij vermaken ons bij een aantal keien langs de kant van het strand. Want ja we hebben de krabben gevonden. Weliswaar niet heel erg groot en rood maar wel mooi zwart. Sommige die iets groter zijn hebben wel geelrode poten maar zodra je iets dichterbij komt schieten ze weg. Ook als je gaat rustig gaat zitten hebben ze weinig zin om zich te laten zien. Ze hebben ook zulke grote ogen dus ze zien ons veel eerder dan wij hun. Met hun schutkleur zwart op de grote lavarotsen. Maar we hebben er toch een paar kunnen fotograferen. Als we weglopen zien we nog een hele grote rode krab zitten. Ja dat is waar we naar op zoek gaan. Steeds dichterbij naderen we hem. En uiteraard bij elke stap een serie foto's je weet nooit wanneer hij jouw ziet. Er moet toch een goede foto bij zitten want uiteindelijk ben ik hem tot op vier meter genaderd. Maar ja, meneer zit net in de schaduw en dan heb je ook de zon weer tegen. Ja de dierenwereld fotograferen is niet altijd makkelijk.

130227 a krabben DSC 1933  130227 b krabben DSC 1964  130227 c krabben DSC 1968

 

Dan is het genoeg geweest en rijden we weer terug naar onze villa. En ja hoor, daar regent het nog steeds. Hebben wij even mazzel gehad vandaag. We nemen een verfrissende douche en drinken wat.

 

Dan rijden we naar Santa Cruz waar we gaan dineren bij de pizzeria waar we drie dagen terug al voor de deur stonden. En het was niet voor niets. We hebben heerlijk gegeten en ondertussen de website kunnen bijwerken. Dus thuis zijn ze ook weer op de hoogte van onze belevenissen.