9 juni 2014

Vandaag gaan we een kijkje nemen aan de Noordkust van Sicilië en wel in Cefalu. We hebben al gelezen dat het een toeristenstadje is dus daar moeten we echt heen want we zijn tenslotte toeristen, toch?

Via de snelweg die dwars over het eiland gaat zijn we in een uurtje in Cefalu. Nou dat is nog een heel gekriebel en gekrabbel van straatjes. Veel borden over het parkeren maar het is ons duidelijk dat er op de meeste plekken alleen geparkeerd mag worden door vergunninghouders nou dat zijn wij dus niet. Hebben we een plekje gevonden redelijk dichtbij het oude centrum blijkt dat we daar ook niet mogen staan. Dan maar weer verder rijden. We staan weer eens stil in een druk straatje dus we vragen het maar aan een voetgangers; waar kunnen we onze auto parkeren? Nou daar. Aan de andere kant van het weggetje, even lager is een heel groot parkeerterrein vlak aan zee. Nou ja, helemaal niet gezien. Maar wel gevonden.

We lopen het stadje in wat inderdaad erg toeristisch is veel souvenirwinkeltjes, terrasjes en restaurantjes en ook veel Afrikaanse marktkleedjes met hoedjes, zonnebrillen en meer van dat spul. Het oude centrum is niet echt bijzonder. Geen mooie doorkijkjes, nou ja dat wel maar de huizen zijn hier een stuk moderner dan aan de kant van Noto dus erg rechte balkonnetjes en niet van die leuke versierde balkonnetjes die de echte oude mediterrane uitstraling hebben. De dom is wel mooi met veel houtsnijwerk, schilderijen en beeldhouwwerken. Voor glas in lood ramen hebben ze hier een andere oplossing. Gewoon allerlei verschillende kleuren verf op de ramen smeren en het heeft ook een 'glas-in-lood' uitstraling.

 

   


We gaan eten bij een restaurantje in een heel smal en steil straatje. Je zit een beetje schuin op je stoel maar onder de zonneluifel is het goed uit te houden. Vooraf bruschetta en pasta als hoofdgerecht. Altijd lekker.

We lopen weer terug richting auto. Dan rijden we het binnenland in waar we al slingerend door de bergen rijden. Mooie uitzichten maar het is gewoon te heet om uit te stappen dus we houden het op kijken door de autoruiten.

Om zes uur zijn we weer terug bij de B&B waar we de avond doorbrengen met wat lezen en tv kijken.




{flike}