Dinsdag 2 augustus 2011Duitse schietbunker

En weer is het mooi weer! Wat een geluk! We stappen weer op de fiets met dit keer het noordwestelijk puntje als doel. Eerst gaan we naar de Jersey War Tunnels. Deze tunnels zijn in de Tweede Wereldoorlog gemaakt door dwangarbeiders. Eerst zouden het schuiltunnels zijn maar later in de oorlog is het gebruikt als ziekenhuis. Nu is het een indrukwekkend museum over de Tweede Wereldoorlog.

 

Hiervandaan fietsen we verder over de Green Lanes door het glooiende landschap. Hier in het noorden is het gelukkig niet zo erg steil meer allemaal en via mooie weggetjes door de weilanden komen we aan bij de rotsige noordkust. Hier volgen we een tijd een wandelpad langs de kust soms lopend en dan weer op de fiets. Ook hier staat er om de zoveel meter weer een betonnen nalatenschap van de Duitsers.

Bij de Pinnacle, westkustOok komen we bij Le Pinacle. Een losstaand stuk rots in zee. Het bijzondere hier is dat er aan de voet van deze rots een rij met Menhirs staat, dus al heel vroeger was dit een bijzondere plaats.

Langs een lange kustweg rijden we naar het zuidwest puntje om hetzelfde fietspad richting hotel weer te nemen.