2 september 2021 naar de Loire

 

Vandaag een rijdag. We gaan van Equihen-Plage naar Bourand bij de Loire. Zo'n 525 kilometer, niet zoveel zou je zeggen maar met een volledig electrische auto in Frankrijk heb je daar wel een hele dag voor nodig. Gisteren al uitgezocht waar er snelladers te vinden zijn langs de weg en deze aangetekend op de wegenkaart. Ook direct gekeken of er alternatieven zijn etc. Dus om 7 uuur opgestaan, ontbeten, alles weer in de auto gezet en wachten op de eigenaar van het huis voor overdracht van de sleutel en teruggave van de borg. Die komt gelukkig op tijd zodat we om 09:15 uur weg rijden. Tien minuten later telefoon, Olivier aan de lijn. We hebben een bril laten liggen of hij hem zal opsturen? Nou we keren wel om dus dat was een valse start.

 

We rijden de tolweg op en na zo'n 80 km staan we bij de eerste stop. Hier staan 4 laadpalen van Ionity waarvan er één vrij is. We proberen hem te starten maar helaas deze is nu juist stuk. Getver hebben wij weer. Gelukkig staat er nog een paal waar ook een CCS stekker aan zit en die kunnen we ook gebruiken. Via de app starten we het laden en wachten een half uur. We lopen wat rond, drinken een kopje thee en zo gaat de tijd ook weer voorbij.

 

20210902_162955 


Dit herhaalt zich nog 3x waarbij we telkens een klein uurtje wacht totdat wel weer voor 85% zijn volgeladen. Ook rijden we niet verder leeg dan 45%. Het probleem is nl. dat het ook nog wel eens gebeurd dat laadpalen in Frankrijk kapot zijn. Wat dat betreft is het in Nederland al een stuk verder. Daar vindt je zo wie zo in elke stad of dorp overal laadpalen maar hier dus niet. Om zes uur zijn we in Saumur waar Sonja weer de supermarché wordt ingestuurd en Martin naar de snellader rijdt. Helaas net een andere Nederlander vlak voor hem dus dat wordt wachten. Er staat wel een langzame paal dus eerst daar maar tappen. De boodschappen zijn weer binnen voor een paar dagen en zo rijden we het laatste stuk naar ons huis voor de komende drie nachten.

 

Het is nog een eind van de stad af. Het was dan ook 'landelijk' en 'rustig' nou dat klopt. Om 7 uur komen we aan bij Elizabeth en Philippe op Domaine de Haut Vernay. Werkelijk waar een prachtige plek in the 'Middle of Nowhere'. Een pracht zwembad met een buitenruimte/keuken/douche/toilet.

 

20210902_195258  

 

En dan hebben we het huis nog niet eens gezien. Schitterend ingericht en van alle gemakken voorzien. Dit is echt fantastisch en dan het weer erbij. Heerlijk dit is zomer. Ruim 24 graden en een zonnetje. We halen de auto leeg en maken wat te eten klaar. Heerlijke courgettesoep met zalm, hmmmm.

 

Na het eten nog even een duik genomen in ons eigen privé zwembad. Brr, het water was wel koud maar als je eenmaal door bent is het goed te doen. Helaas geen starry night want die zouden we hier echt fantastisch kunnen zien zo donker is het hier. Tijdens het zwemmen hoorden we vlakbij een uil. Bij navraag blijkt deze bijna dagelijks in de grote Ceder hier op de binnenplaats te zitten. De andere twee avonden de camera's startklaar maar helaas hij is niet meer langsgekomen.

 

 


3 september 2021 Domaine du Haut Vernay

 

Heerlijk geslapen en rustig opgestaan. 's Ochtends gezwommen en een youtube Aqua Shape gedaan. Haha, toch een beetje in vorm blijven. De afgelopen dagen wel veel gewandeld maar van echt sporten komt het niet. Een wasje gedraaid en heerlijk op de veranda gezeten. Beetje lezen, foto's uitzoeken, tekst voor de website typen, genieten van het grote niets doen. Heerlijk. Echt vakantie en dan die zomerse temperatuur erbij heerlijk.

 

20210903_134030  20210903_134323 

  

 


4 september 2021 Chateau de La Mothe

 

's Ochtends is het nog niet zo warm dus Sonja doet een HIIT workout langs het zwembad. Heerlijk in het zonnetje, je in het zweet werken dat voelt goed. Martin probeert een vers stokbrood te scoren in het dorp even verderop. Na twee gesloten Boulangeries blijkt er toch nog één wel open te zijn, gelukkig. Relaxt ontbeten en weer lekker

onder de veranda gezeten.

 

20210904-_DSC0446 

 

De route van morgen uitgezocht en de bijbehorende plekken waar we snelladers kunnen vinden. We gaan via de tolweg langs Bordeaux. Het blijkt dat op de tolwegen best al redelijk veel snelle laadstations aanwezig zijn dus dat is een prettig gevoel.

 

's Middags een rondje gaan rijden. Hier vlakbij staat Chateau de la Mothe dus daar een kijkje gaan nemen. De Loire streek staat vol met kastelen en chateau dus toch maar één met een bezoek vereren. Dit chateau is behoorlijk in verval en ze zijn net een jaar of zes begonnen met restaureren. Tot 1932 was het nog bewoond en goed onderhouden door verschillende rijke families die hier hebben gewoond sinds de middeleeuwen.

 

20210904-_DSC0107 

 

Maar in 1932 woedde er een felle brand en sindsdien is het in verval. Dit is ook wel bijzonder om te zien het chateau is erg vervallen en de bomen groeien in en door de muren en de open gedeeltes waar vroeger de ramen zaten. Best bijzonder want meestal bezoek je een mooi opgeknapt kasteel maar dit is ook wel apart. Helaas begint het te regenen dus we maken het rondje om het Chateau wat sneller af.

 

20210904-_DSC0147  20210904-_DSC0247-Pano

 

20210904-_DSC8218   20210904-_DSC0103 

 

  


5 september 2021

 

Sonja is al op tijd wakker en ziet een prachtige zonsopkomst vanaf ons balkon. Martin ziet het een uur later via de foto's, dat kan natuurlijk ook. Om half tien rijden we weg, uitgezwaaid door Elizabeth en Philippe. Misschien komen we op de terugweg naar huis wel weer voor een paar nachten maar dat laten we nog even afhangen van het weer.

 

 

 

 

{flike}