Vrijdag 6 juli 2012

Vannacht heeft het weer behoorlijk geregend nadat het gisterenavond erg ge-onweerd had. Maar gelukkig het lijkt er op dat vandaag de zon weer gaat schijnen en dat is ook de bedoeling. Wat er 's nachts gebeurd maakt eigenlijk maar weinig uit. Na een ontbijtje buiten voor de tent gaan we op pad.

Vandaag gaan we naar het Noorden richting de Col de Colombier want aanstaande woensdag komt daar de Tour de France langs. We rijden langs mooie bergkammen en dan weer door glooiende weilanden. Het weggetje de Colombier op is erg steil onderin staat een bord met een gemiddelde steigingspercentage van 14,4 procent en maximaal 18,5 procent. Dus een echt rode bolletjes trui klim.Op de top vd Colombier (nu nog rustig) Er zit ook een heel gemeen stukje in met een paar venijnige bochten vlak achter elkaar. Dat zou mooi zijn om daar te staan woensdag maar dat zal niet lukken. Vlak voor de top staan nl. al een aantal Franse campers klaar en ja na vragen blijkt dat deze er al staan voor de Tour over VIJF dagen. Dus over een paar dagen zal het steeds drukker worden op de berg. Op de top zijn ze al druk bezig met het neerzetten van de dranghekken. Dit wordt gedaan door het leger. Op de top is het ook erg koud nog maar 13 graden dus de truien aan en even een rondje gelopen. We rijden weer verder en via de Noord-oost kant van het Lac de Bourget rijden we na het doen van de boodschappen weer terug naar de camping. Lekker onder de boom gezeten met een puzzeltje en een boekje dus lekker relaxt. Er komen wel steeds meer wolkjes dus benieuwd of we de avond droog gaan halen.

 

Zaterdag 7 juli 2012

Het is vannacht droog gebleven en vanochtend was er al een stralend blauwe lucht. We besluiten lekker relaxed op de camping te blijven. De zon blijft de hele dag en het lekker warm. We nemen een duik in het meertje om af te koelen en lezen een boekje. Kijk dat is nog eens vakantie. De auto mag ook nog een stukje rijden voor de boodschappen en voor de rest lekker niets. Heerlijk!{jcomments on}