1 januari 2018

Hangzhou naar Shangxi

Na een kort nachtje (maar dat is meestal met Oudjaar ;-) ) vertrekken we om tien uur naar Shangxi. We ontbijten nog even met een bakje yoghurt en een toast jam en dan kunnen we er weer even tegen. We hebben behoorlijk pijn in de keel/luchtwegen vanwege de smog. Gisteren natuurlijk de halve dag buiten gelopen.

Om half twaalf komen we deze fonkelnieuwe stad inrijden. We stoppen bij het theater waar buiten een nóg grotere poster hangt. Deze is wel tien meter breed en drie meter hoog. We maken een groepsfoto ervoor want die hadden we nog niet. Op het plein voor het theater zitten tussen de tegels grote bronzen plakaten daarin verwerkt instrumenten. Uiteraard poseert de trompetsectie even bij de trompet.

 

 

We gaan bij een restaurantje hiervoor eten. Het is een aftands hok met allemaal aparte kamers met daarin een tien-persoons ronde tafel. Het eten is net zoals als de entourage dus niet echt om over naar huis te schrijven.

Daarna nog tien minuten rijden naar het hotel. Het is weer een megagroot hotel met een gigagrote hal. We hebben weer een ruime kamer en een paar uurtjes tijd.

 

We kijken op Google Earth of er nog wat te zien valt in de omgeving. We zien een tweetal parken waarvan er één een tearoom heeft dat lijkt ons wel wat. We lopen door de stad met hele brede wegen. Het is duidelijk dat het een splinter nieuwe stad is met weinig charme. Het park blijkt een soort pretpark te zijn met draaimolens en meer van dat soort dingen.

 

In het hotel scoren we nog een megaduur ijsje maar ja wat wil je in een luxe hotellobby. Het blijkt ook dat hetzelfde kopje koffie als je het nuttigt in het restaurant 3x zo duur is dan dat je het mee zou nemen en in de hal opdrinkt tien meter verderop.

Weer terug naar de kamer en de spullen pakken voor het concert. In een kwartiertje rijden we er naartoe. Het is een mega groot theater met dit keer witte stoelen.

 

 

 

 

Het spelen is niet echt fijn met die met-smog-aangekoekte luchtwegen. Bah, dit is vervelend.

 

 

We hebben nog een uurtje voordat het concert begint. Dus nog maar even buiten gaan kijken of het theater mooi verlicht is. Dat valt wat tegen maar de flats in de omgeving zijn wel mooi verlicht. We hebben gelukkig ruime kleedkamers en op het megagrote podium staat weer een apart akoestisch hok.

 



Het concert verloopt goed, alleen het is een wat tam publiek. Ook is het niet helemaal vol zo'n 65% bezetting. Wel zijn er hoge Provinciale bestuurders (mensen van de regering) aanwezig. Dit is waarschijnlijk ook de reden, dat het publiek niet echt spontaan reageert. Ze durven amper te applaudiseren. Het is toch wat die hiërarchie hier in China. Heftig hoor, hoe ver dat gaat.  

Na afloop gaan we weer bij een restaurant eten, we zijn even bang dat het hetzelfde restaurant wordt als tijdens de lunch, maar nee hoor. We zijn uitgenodigd bij een luxe Chinees. Een prachtig mooie tent met keurig gedekte tafels. Er staat een mooi glas met heerlijke thee klaar en het nodige drinken. De ronde glasplaat staat al vol met allerlei heerlijkheden. Maar als we dachten dat dat alles was kwam er weer wat nieuws. Uiteindelijk staan er wel 50 verschillende schotels en borden op de glazen draaischijf. Ook staat er nog een speciale fles wijn. Dit is een hele oude wijn specifiek voor deze streek. Hij schijnt echt heerlijk te zijn. Dit diner kregen we aangeboden door de burgemeester van de stad, die erg heeft genoten van ons concert. Met zijn gevolg komt hij ook even langs de tafels om te proosten. Apart hoor.

 

 

 

 

 

{flike}